Hur vÀrldens största Voiceover-marknadsplats fick framgÄng

Hur vÀrldens största Voiceover-marknadsplats fick framgÄng

Voices.com Àr vÀrldens största marknadsföringsmarknad: en onlineportal som hjÀlper mÀnniskor att hitta 200 000 yrkesverksamma som kan spela in ljud för allt frÄn reklam till lÀroböcker. Det Àr en unik marknadsplats, vilket gör den decennielÄnga vÀgen som denna start tog till framgÄng till en intressant grundfÀrg för alla företagande blivande grundare dÀr ute.

Jag intervjuade Voice.com: s VD, David Ciccarelli, för att lÀra mig mer om vÀndningarna pÄ företagets resa, som inkluderar pitstops vid tvÄ tekniska acceleratorer: Canadian Technology Accelerator-programmet i San Francisco under fyra mÄnader 2013 och CTA Digital NYC i New York 2015 för ett femmÄnadersprogram.

Vilka var de faktorer som fick dig att vilja gÄ med i en accelerator?

”MĂ„nga företagare har gott om idĂ©er men saknar ibland en ram för att genomföra dem. Att vara en del av en accelerator fĂ„r tillgĂ„ng till tankeledare inom en mĂ€ngd olika discipliner samt en process för hur projekt rullas ut i deras organisation. ”

Prata om ansökningsprocessen och vad du lÀrde dig under den tiden. Hur kom du in i dörren?

”Grundare bör ha en affĂ€rsplan; om din Ă€r förĂ„ldrad, ta den tid som behövs för att fĂ„ den upp till kod. NĂ€r du har gjort det blir det betydligt enklare att ansöka om acceleratorer, mentorprogram och andra professionella utvecklingsmöjligheter. FrĂ„n din företagshistoria, marknadsanalys till dina försĂ€ljnings- och marknadsföringsplaner Ă€r denna information all relevant för ansökningsprocessen.

Dyk djupare med den hĂ€r preliminĂ€ra informationen genom att hitta data för att stödja varför denna specifika accelerator Ă€r relevant för ditt företag. NĂ€r vi till exempel ansökte till en gaspedal i New York City som vi visste lade vikt vid affĂ€rsutveckling, uppgav vi varför NYC var vĂ„r frĂ€msta marknad. Vi kvantifierade möjligheten genom att ange hur mĂ„nga registrerade anvĂ€ndare vi hade i New York samt hur mĂ„nga aktiva kunder. Att ange möjligheten och projicera hur mycket intĂ€kter vi trodde vi kunde generera under programmet gick lĂ„ngt för att fĂ„ acceptans. ”

Vilka Àr fördelarna med att ansluta sig till en gaspedal?

“Som allt annat i livet fĂ„r du ut det du lĂ€gger in. Det var förvĂ„nande att se andra företagare som kĂ€mpade med tĂ€nder och naglar för att fĂ„ tilltrĂ€de till gaspedalen inte dyker upp pĂ„ obligatoriska workshops eller hoppar över mentorskap. Ta detta tillfĂ€lle pĂ„ allvar. Jag vet att jag gjorde det.

I sjÀlva verket förberedde jag mig för varje mentorsession med ett pitchdÀck med skÀrmdumpar frÄn Salesforce för att visuellt visa de framsteg vi gjorde mot de mÄl jag satte i början av programmet.

Be om rÄd och skriv ner dem under mentorsessioner. BerÀtta sedan för din mentor vid din nÀsta session hur du implementerade rÄden, vad som fungerade och vad som inte fungerade. Denna positiva feedback-loop kommer att uppmuntra din mentor att fortsÀtta stödja dig.

NĂ€r du sedan gör en stor frĂ„ga, till exempel en hĂ€nvisning till deras organisation, kommer de att ha förtroendet att du kommer att leverera. ”

Vilket rÄd skulle du ge grundare som vill ansluta sig till en accelerator?

”PĂ„ en högre nivĂ„ mĂ„ste du identifiera nĂ„gra företagsmĂ„l som att utveckla en finansieringsstrategi eller att identifiera ett förvĂ€rvsmĂ„l. Det Ă€r pĂ„ dessa strategiska alternativ dĂ€r en företagsaccelerator och det tillhandahĂ„llna nĂ€tverket kan erbjuda enormt vĂ€rde. ”

Hur hjÀlpte det?

”Vi har deltagit i tvĂ„ acceleratorprogram. Under den första i San Francisco vann vi demo-dagen och fortsatte med att skapa ett nĂ€tverk av 13 riskkapitalföretag som vi sedan har upprĂ€tthĂ„llit relationer med. Ännu viktigare Ă€r att vi finjusterade vĂ„r go-to-market-strategi som vi har genomfört under de senaste 4 Ă„ren och vĂ€xte frĂ„n 100 000 anvĂ€ndare till nĂ€stan 500 000.

Nyligen deltog vi i en annan accelerator i New York City. Under detta program fokuserade vi vĂ„ra anstrĂ€ngningar pĂ„ affĂ€rsutveckling och försĂ€ljning. Vi genererade över 250 000 dollar i nya affĂ€rer. Dessa nya konton Ă€r avgörande för vĂ„r expansion inom reklambranschen. Vi Ă€r nöjda med resultaten frĂ„n bĂ„da dessa erfarenheter. ”

NÄgra rÄd till företagare inom din specifika nisch / bransch?

”Det finns dussintals acceleratorer tillgĂ€ngliga. Var strategisk och ansök till dem som du tror kan vara mest fördelaktiga för dig. Ta dig sedan tid att skriva ett starkt förslag, nĂ€tverk för att fĂ„ remisser och hoppas pĂ„ det bĂ€sta. Du har gjort jobbet, nu Ă€r det upp till domskommittĂ©n. ”

LĂ€s mer om nya marknader