Hur Yoola tar vÀsterlÀndska influenser till den kinesiska marknaden

Hur Yoola tar vÀsterlÀndska influenser till den kinesiska marknaden

I ett partnerskap som tillkÀnnagavs just i morse, YouTube Multi-Channel Network Yoola har blivit det första digitala medieföretaget som hjÀlper icke-kinesiska influenser att slÄ in pÄ den kinesiska marknaden och dess massiva tittarskap.

Yoola drog upp det med en lÄng tvÀttlista över partnerskap med stora kinesiska sociala plattformar. Sammantaget betjÀnar dessa plattformar 98 procent av den kinesiska internetpopulationen.

Yoola kommer att arbeta med plattformar inklusive Weibo (NASDAQ: WB), Youku-Tudou, Tencent (NASDAQ: TCEHY), Toutiao, Miapoi, Kuaishou, Bilibili, Meipai, AcFun och Aipai.

“Vi Ă€r glada över möjligheten att presentera vĂ„r massiva publik för nya skapare frĂ„n hela vĂ€rlden som de kanske inte har haft chansen att se tidigare”, sĂ€ger Zhang Hao, chef för strategisk utveckling pĂ„ Weibo, i Yoolas pressmeddelande. “Som ett av de första medieföretagen som erbjuder en lösning för att föra globalt innehĂ„ll till vĂ„r plattform kommer Yoola att arbeta med oss ​​och vĂ„ra partners för att införliva nytt, engagerande och, viktigast av allt, lokaliserat innehĂ„ll för vĂ„ra anvĂ€ndare.”

Eyal Baumel, VD för Yoola, talade ocksÄ om partnerskapet, det första i sitt slag:

”BarriĂ€ren för intrĂ€de pĂ„ den kinesiska marknaden Ă€r hög, inte bara nĂ€r det gĂ€ller att lokalisera innehĂ„ll, utan ocksĂ„ frĂ„n att förstĂ„ och anpassa sig till kinesiska marknadspreferenser. Ur landskapsperspektiv finns det mer Ă€n tio stora sociala mediaspelare i Kina, och var och en med sin egen unika instĂ€llning till innehĂ„ll. ”

IntÀktsmodeller skiljer sig Ät över marknaderna

Eyal lyfte fram en stor skillnad: intĂ€ktsgenerering. VĂ€sterlĂ€ndska digitala mediemarknader betonar för nĂ€rvarande videoannonser – plattformar frĂ„n Facebook, Twitter och Tumblr och till och med GoPro lanserar massiva videodryck som svar. I Kina Ă€r ”digitala gĂ„vor, varumĂ€rkesintegrationer och e-handel” intĂ€ktsmodellerna högst upp, förklarar Eyal. Yoola hjĂ€lper influencers att ta itu med de olika intĂ€ktsmodellerna för att dra nytta av marknadsskillnader snarare Ă€n att kapslas av dem.

Just nu hanterar Yoola mer Àn 45 000 skapare och fÄr över 7 miljarder visningar per mÄnad över deras nÀtverk. Med deras framsteg pÄ den kinesiska marknaden bör dessa siffror bara fortsÀtta vÀxa.

LÀs mer om digitala medier hÀr pÄ Tech.Co.