iFixit identifierar vilka iPhone 8-delar som kan anvÀndas i nya iPhone SE

iFixit identifierar vilka iPhone 8-delar som kan anvÀndas i nya iPhone SE
Varför det betyder nÄgot: Med tanke pÄ hur de flesta iPhones har noll bakÄtkompatibilitet med tidigare modeller Àr den lilla spelrummet du fÄr med iPhone SE vÀlkommen eftersom det gör det lÀttare och billigare att fÄ reservdelar.

Nedbrytningsspecialisterna pÄ iFixit inför sin fullstÀndiga inspektion av andra generationens iPhone SE har identifierat vilka delar frÄn iPhone 8 som kan anvÀndas i den nya telefonen, och vice versa.

Displayenheten (tillsammans med mikrofonen och nĂ€rhetssensorn), SIM-facket, Taptic Engine och kameramodulerna Ă€r alla utbytbara med sina iPhone 8-motsvarigheter. SĂ€rskilt om du gör en skĂ€rmbyte förlorar du True Tone – en teknik som Ă€r utformad för att fĂ€rgerna ska se mer naturliga ut – om du inte har tillgĂ„ng till en skĂ€rmprogrammerare.

Även om batteriet ser identiskt ut som det som anvĂ€nds i iPhone 8 Ă€r kontakten pĂ„ logikkortet annorlunda och dĂ€rmed inte kompatibel med iPhone SE. Du burk anslut ett iPhone 11-batteri till ett SE eftersom de anvĂ€nder samma kontakt men det slĂ„s inte pĂ„, hittade iFixit. Ännu vĂ€rre, du kan inte ens byta ut ett iPhone SE-batteri med ett Ă€kta iPhone SE-batteri utan att utlösa en servicevarning.

Apple presenterade sin andra generation iPhone SE den 15 april och började leverera $ 399-enheten en dryg vecka senare den 24 april. IFixit hĂ„ller pĂ„ att genomföra en fullstĂ€ndig nedbrytning och syftar till att publicera sina resultat om “Apples mest intressanta Ă„tervinningsprojekt hittills ” pĂ„ mĂ„ndag.

Masthead-kredit: Mr.Mikla, iFixit