iFixit tar ner Galaxy Fold-nedbrytningen efter begÀran frÄn Samsung

iFixit tar ner Galaxy Fold-nedbrytningen efter begÀran frÄn Samsung

“IFixit-nedrivningen belyser de uppenbara bristerna i Fold-skĂ€rmen och andra invecklade delar som gĂ„ngjĂ€rnet”

FrÄn att bli ett av de allra första företagen som gjorde en hopfÀllbar smartphone till att meddela en fördröjning för den kommersiella utgÄvan av enheten pÄ grund av allvarliga problem, har Samsungs Galaxy Fold sett en berg-och dalbana rida fram till nu. Allt gick bra tills media delades ut granskningsenheter ungefÀr en vecka tillbaka nÀr mardrömmarna började för den koreanska jÀtten. Samsung var tvungen att Äterkalla dessa enheter för att ytterligare inspektera fallet med den skadade skÀrmen. Nu har företaget bett iFixit att ta bort sin nedbrytningsartikel av Galaxy Fold, om Àn indirekt genom en tredje part som tillhandahöll enheten till uttaget.

galax-vik-ingÄng-thevergeKredit: The Verge

Innan vi funderar pÄ orsakerna till Samsungs begÀran tittar vi pÄ höjdpunkterna i nedbrytningen av iFixit, som har sparats pÄ Internetarkivet. Enligt den berömda reparationsutrustningen Àr den största skyldige som Àr ansvarig för displayfel hur lÀtt det gÄr att krypa under skÀrmen. Den största ingÄngspunkten Àr ovanpÄ gÄngjÀrnet dÀr Folds display har blivit bar. För att göra saken vÀrre Àr Samsungs OLED-skÀrm mycket mer mottaglig för skador Àn en LCD-skÀrm. Sedan finns det skÀrmskyddet som Samsung verkar ha anvÀnt brÄttom. Reparationsutrustningen bekrÀftade att avlÀgsnande av skyddet skadar skÀrmen och gör den oanvÀndbar. GÄngjÀrnet pÄ enheten verkar vara en av de ljusa punkterna med invecklad teknik och Samsung förtjÀnar kredit för det. Ta en titt pÄ insidan av pivoten i den hÀr videon hÀr. Som en sammanfattning fÄr Galaxy Fold en lÄg poÀng pÄ 2 nÀr det gÀller reparationsbarhet frÄn iFixit.

Nu, nÀr vi talar om möjliga orsaker bakom borttagningen av artikeln, kan det vara mÄnga. En av de olycksbÄdande Àr att Samsung vet att nedbrytningen skulle ha utsatt Samsungs grundlÀggande designfel som lÀtt kunde ha undvikits. En annan möjlig anledning till att Samsung skulle vilja att vi skulle tro Àr att den tredje part som tillhandahöll enheten till iFixit inte var tÀnkt, och dÀrmed Samsungs begÀran. Slutligen Àr det ocksÄ möjligt att företaget kan göra vissa Àndringar för att förbÀttra designen innan handenheten slÀpps eftersom slÀppdatumet har skjutits tillbaka efter att displayproblemen rapporterades i tidiga recensioner. Oavsett vad som Àr fallet, Galaxy Fold-sagan har kommit för lÄngt och som saker och ting stÄr kvar ÄterstÄr att se om Fold nÄgonsin kommer att göra det till allmÀnhetens hÀnder.