ILife V7 robotdammsugare Àr som den bÀsta berusade rumskompis nÄgonsin [Review]

Robotiska eller automatiserade dammsugare Àr inte ett nytt koncept. Men genom Ären har de blivit allt mer prisvÀrda och fyllda med Ànnu fler funktioner. Roomba som den mest kÀnda versionen har fortfarande ett högt pris eftersom det har den bÀsta banan nÀr det gÀller hÄrdvara och mjukvara, men hur Àr det med off-brand-versionerna som finns över hela Amazon och webbplatser som GearBest? Vid första anblicken verkar de vara ungefÀr samma pris för en dammsugare pÄ grundnivÄ, har liknande eller mer grundlÀggande funktioner, och i teorin borde du spara tid.

Vi har tagit hand om iLife V7 robotdammsugare renare för att se om dessa versioner Àr vÀrda pengarna. Under en mÄnad och som förberedelse för en flytt anvÀnde vi V7 dagligen för att bekÀmpa ett hus fyllt med tvÄ hÄriga hundar.

Uppstart

Installationsprocessen för V7 Àr otroligt enkel. Det finns ingen programvara att installera (Àven om det finns en app, men den Àr inte pÄ engelska), ingen kalibrering ska göras, det Àr sÄ enkelt som att avboxa den, slÄ pÄ strömbrytaren i enheten, lÄta den ladda och sedan sparka in den rent lÀge. Om du köper en Àr det viktigt att inse att strömbrytaren Àr under enheten och under trasan och fÀstet. Vi meddelar dig nu eftersom vi vet att du inte kommer att lÀsa instruktionerna och kommer att bli frustrerad över att den inte slÄs pÄ.

NÀr du Àr laddad finns det nÄgra olika lÀgen att vÀlja mellan, till exempel stÀdning, fullstÀndig stÀdning eller schemalagd stÀdning. Du kan ocksÄ rikta V7 med den medföljande fjÀrrkontrollen. Beroende pÄ hur ofta du anvÀnder den eller har dammsugat behöver du troligen bara tömma kapseln en gÄng per rengöring. Det Àr relativt litet, sÄ det Àr möjligt att du mÄste göra det tvÄ gÄnger beroende pÄ mÀngden fottrafik eller djurhÄr du kan ha runt.

Sammantaget var detta ungefÀr lika enkelt med en installationsprocess som vi kunde ha hoppats pÄ.

Funktioner och funktionalitet

Om du letar efter ett fullstÀndigt vakuumbyte kommer du inte att fÄ det med iLife V7. TÀnk pÄ roboten som ett slags uppehÄll, en rengöringsmedel som kommer att göra en hel del tunga lyft under veckan, men dina mattor kan nog behöva en regelbunden full dammsugning pÄ helgen. Med det sagt fungerar den hÀr lilla saken otroligt bra. Inte bara gör det ett bra jobb med allmÀn stÀdning, det kommer under de flesta möbler och i vinklarna pÄ din plats pÄ grund av sin utökade sopmaskin. NÀr det gÀller sug tar det upp damm, hÄr och smÄ saker, men kommer att lÀmna allt stort bakom sig.

Anledningen till att vi kallar detta för den bÀsta berusade rumskompisen Àr ganska enkel. Den medföljande programvaran iLife V7 Àr inte exakt smart. Det strövar omkring dig och stÀdar i det som verkar vara ett nÀstan slumpmÀssigt mönster, tills det hittar en vÀgg eller avsats. DÀrifrÄn skannar den omrÄdet och strövar vidare fram till nÀsta mur eller barriÀr. OvanpÄ den slumpmÀssiga vÀgen Àlskar det verkligen att fastna pÄ saker, vilket gör det till en klumpig berusad dÄr. Till skillnad frÄn nÄgra av de dyrare enheterna kartlÀgger inte iLife V7 ditt hus eller lÄter dig skapa virtuella grÀnser. IstÀllet har den tvÄ grundlÀggande automatiserade lÀgen och lÄter dig styra med med fjÀrrkontrollen.

Rengöringsmetoder och automatisering

Om du har ett rum som du vill rengöra, tryck pÄ kantlÀget sÄ gör V7 ett ganska bra jobb med att fÄ varje tum av ditt golv. Om du hade ett mindre spill eller ett omrÄde som du föredrar att det ska fungera pÄ, har det ocksÄ ett spotlÀge. DÀrifrÄn kommer det att spira utÄt och rengöra omrÄdet. För att skicka roboten hem finns det ocksÄ en knapp pÄ kontrollenheten, som fÄr den att hitta tillbaka till laddningsstationen. Detta fungerade generellt bra och gav bara en gÄng upp pÄ sin resa tvÄ rum frÄn stationen. TyvÀrr Àr de automatiska komponenterna lite vansinniga.

V7 kommer att fastna, ofta, sĂ€rskilt pĂ„ datorkablar. Vi kan inte ens rĂ€kna hur mĂ„nga gĂ„nger det sprang ivĂ€g med en Macbook-laddare bara för att fastna senare. Det Ă€r bara oundvikligt med lĂ„gt utrymme och smĂ„ hjul, men pĂ„ baksidan hanterar det mattor riktigt bra. Även om det finns automatiska regler som instruerar V7 att försöka lossna (brukar gĂ„ bakĂ„t), stöter det vanligtvis pĂ„ problem dĂ€r det bara snurrar pĂ„ hjulen och ger upp tills du rĂ€ddar det. Återigen, den hĂ€r typen av som en full rumskompis men den hĂ€r rengör faktiskt och Ă€ter inte din pizza.

Det finns ocksÄ en timerinstÀllning som ska skicka V7 till att göra sin sak vid önskat rengöringsschema, men systemet verkade ha nÄgra problem och gick aldrig riktigt av. För att testa dess sensorer lÀgger vi den ocksÄ pÄ ett köksbord och lÄter den göra sitt. NÀr det kommer till kanten utlöses tvÄ sensorer som förhindrar att den faller till sin undergÄng. PÄ framsidan har den ocksÄ en stötfÄngare sÄ att den lÀtt knackar pÄ saker för att sÀkerstÀlla att den inte kan röra sig förbi den.

Sammantaget fungerar stÀdningslÀget bra, men automatisering behöver lite arbete. Lyckligtvis Àr V7 mer av ett set it och glöm det typ deal tills det stjÀl din laddare.

Design

Vanligtvis nÀr vi grÀver in i en gadgets design tittar vi pÄ de blanka komponenterna som gör att den sticker ut. Detta Àr dock en dammsugare, sÄ vi grÀver bara in i den funktionella designen.

Som noterats i funktionsavsnitten har iLife V7 en tendens att fastna i saker. Om du har accentmattor, sladdar / ledningar, leksaker pĂ„ marken eller i stort sett allt som inte lutar uppĂ„t kommer V7 att fastna för det mesta. Även om detta gör att det kan komma under de flesta soffor och din sĂ€ng, kommer du ibland att höra att det ropar (ok, pip) att det har fastnat och behöver att du hĂ€mtar det.

En av de andra skillnaderna du fÄr med V7 Àr att den inte Àr för högljudd, Ätminstone jÀmfört med en traditionell dammsugare. Det gör fortfarande ljud, barnen kommer fortfarande att öka volymen pÄ TV: n lite för att drunkna ut det, men det kommer inte att skrÀmma dina hÄriga huskompisar.

Sammantaget gör den funktionella designen pÄ iLife V7 att den rengör en hel del av ditt hem, men har en tendens att fastna pÄ icke-plana ytor.

Fördelar och nackdelar

Högsta

Enorm tidsbesparing Fungerar bra för allmÀn stÀdning Inte för högljudd Batteriets livslÀngd gör att den klarar det mesta av hela golvet

LÀgsta nivÄer

Appen Àr inte tillgÀnglig pÄ engelska Inte perfekt för hem med saker pÄ golvet (barn / hundar) tenderar att fastna i saker

Övergripande tankar

Ska du köpa iLife V7 Robot Vacuum? Ja absolut. Visst, detta anses vara ett knockoff-mÀrke jÀmfört med Roomba, men helt enkelt fungerar produkten. Eftersom det var en enhet utanför mÀrket, tvekade det inledningsvis om hur effektivt det skulle vara, men efter att ha sett hur lÀtt enheten kunde komma in i de flesta vinklar och vrÄr blir det en del av vÄra dagliga ritualer. Detta borde nÀstan vara en obligatorisk anordning om du har ett djur som ocksÄ kastar.

PÄ en heltÀckningsmatta första vÄningen kunde V7 samla in en kapsel med hundhÄr (frÄn tvÄ smÄ hundar) med nÄgra dagars mellanrum. Yup, det Àr ganska grovt. Om du inte har en heltidshembitrÀde, betyder det att du sannolikt mÄste dammsuga varannan dag för att hÄlla din plats uppe, men med V7 trycker du bara pÄ knappen och lÄter den göra sitt. Vi ger iLife V7 Robotic Vacuum en 4 av 5 pÄ grund av att det sparar tid, gör ett allmÀnt bra jobb med rengöring, men har nÄgra problem som att fastna i saker eller att timer-lÀget Àr snyggt.

Pris: 166 $

Var man kan köpa: Gearbest, Amazon