Indien för att snart fÄ internetanslutning i flyg med BSNL-Inmarsat-partnerskapet

Indien för att snart fÄ internetanslutning i flyg med BSNL-Inmarsat-partnerskapet

“ÖvergĂ„ngen för att möjliggöra internetanslutning ombord pĂ„ flygplanen i Indien har grön-signalerats av Department of Telecommunications (DoT)”

Den statliga teleoperatören Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) har fĂ„tt en operatörslicens frĂ„n avdelningen för telekommunikation (DoT) för att möjliggöra IFMC (IFMC) inom indiskt luftrum. Flytten, som har pĂ„gĂ„tt lĂ€nge, kommer att uppskattas av mĂ„nga, sĂ€rskilt frekventa flygblad och internationella resenĂ€rer. Även om det skulle ge ökat intĂ€ktsutrymme för BSNL, som i hög grad har kĂ€mpat sent, Ă„terstĂ„r det att se om de indiska flygbolagen har rĂ„d med den hĂ€r tjĂ€nsten, eftersom hela sektorn har drabbats hĂ„rt av kostnadsfrĂ„gor och skuld.

Anupam Shrivastava, ordförande och verkstĂ€llande direktör för BSNL, sade:BSNL och Inmarsat har arbetat nĂ€ra i flera decennier och detta tillkĂ€nnagivande stĂ€rker vĂ„r relation ytterligare och utökar vĂ„rt partnerskap frĂ„n GSPS till GX-tjĂ€nster. Detta Ă€r ett spĂ€nnande steg, sĂ€rskilt för Indiens snabbvĂ€xande flygsektor. Snart kommer flygbolagen och deras passagerare att kunna dra nytta av vĂ€rldsledande, sömlös höghastighetsanslutning,”Enligt en PTI-rapport.

Flyginternet

Gautam Sharma, verkstĂ€llande direktör för Inmarsat India, uttalade som en del av ett uttalande, ”Denna utfĂ€rdande av denna licens Ă€r en viktig milstolpe för att föra tillförlitliga höghastighetsanslutningstjĂ€nster till Indiens sjöfarts- och flygindustri och kunder. Indien Ă€r en av de snabbast vĂ€xande marknaderna i vĂ€rlden för flygresor, med antalet passagerare Ă„rligen ökat. TillhandahĂ„llandet av Inmarsats nĂ€sta generations GX Aviation-tjĂ€nster kommer att vara en spelvĂ€xlare för bĂ„de indiska och utlĂ€ndska flygbolag i regionen. ”

Med anslutning under flygning kommer anvĂ€ndarna att kunna skicka meddelanden, surfa pĂ„ internet och / eller tweeta medan de Ă€r i luften. FrĂ„n och med nu Ă€r ingen form av internetanslutning för bĂ„de inrikes och utrikesflyg tillgĂ€nglig pĂ„ indiska flyg. NĂ€r den Ă€r aktiverad har anvĂ€ndarna fortfarande begrĂ€nsade mĂ€ngder data tillgĂ€ngliga, vilket Ă€r vanligt med alla flygbolag. Extra datavolymer, Ă€ven om de Ă€r dyra, kommer att generera en intĂ€ktsström för flygbolagen, som har kĂ€mpat med hanteringen av de stigande flygkostnaderna. ÄndĂ„ kommer det att vara anvĂ€ndbart för enstaka meddelanden och anvĂ€ndning, Ă€ven om streamingtjĂ€nster kommer att visa sig mycket kostsamma.