Indien har officiellt förbjudit TikTok, 58 andra kinesiska appar

Indien har officiellt förbjudit TikTok, 58 andra kinesiska appar

TikToks popularitet hade avtagit nĂ„got efter grĂ€nsincidenten med Kina – appen föll frĂ„n att vara den femte mest populĂ€ra gratisappen i App Store till bara tionde populĂ€raste.

ÄndĂ„ var TikTok enorm i Indien, med 611 miljoner livstidsinstallationer senast, ett antal som representerar hela 30,3 procent av TikTiks totala nedladdningar över hela vĂ€rlden.

TikToks dataintegritetshistorik

Ministeriets uttalande Àr lÄngt ifrÄn den första anklagelsen om dÄlig praxis frÄn TikTok, Àven om det Àr en sÀrskilt stark fördömelse.

I mars fann forskare att TikTok hade hjÀlpt sig till iOS-anvÀndarnas urklippsdata, som kan innehÄlla mycket kÀnslig information som lösenord, personliga meddelanden och till och med kontoÄterstÀllningslÀnkar. TikTok svor att det skulle sluta, men som Ars Technica rapporterade för tvÄ dagar sedan har det inte gjort det.

”Det Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt farligt”, sa forskaren Tommy Mysk pĂ„ fredagen om appens tillgĂ„ng till kĂ€nslig information.

“TikTok Ă€r en datainsamlingstjĂ€nst”

En utvecklare har omvandlat TikTok för att lÀra sig mer om sin datainsamlingsprocess och skrev om resultaten pÄ Reddit för tvÄ mÄnader sedan.

Enligt denna undersökning kommer appen att hÄlla upp data om telefonens hÄrdvaruspecifikationer, allt som Àr relaterat till ditt nÀtverk, oavsett om enheten Àr jailbroken eller inte, vilka andra appar som har installerats pÄ enheten och för vissa varianter av appen, till och med enhetens GPS-plats.

”TikTok Ă€r en datainsamlingstjĂ€nst som Ă€r tĂ€ckt som ett socialt nĂ€tverk. Om det finns ett API för att fĂ„ information om dig, dina kontakter eller din enhet … ja, de anvĂ€nder den, skriver utvecklaren.

Intressant nog inkluderade utvecklaren en comeback till ett gemensamt svar – oavsett om TikTok Ă€r vĂ€rre Ă€n Facebook, en annan social plattformsapp som har mött pushback pĂ„ sin datainsamlingsmetod.

”För vad det Ă€r vĂ€rt har jag vĂ€nt Instagram, Facebook, Reddit och Twitter-apparna. De samlar inte nĂ„gonstans nĂ€ra samma mĂ€ngd data som TikTok gör, och de Ă€r i sjĂ€lva verket inte direkt försöker dölja exakt vad som skickas som TikTok Ă€r. Det Ă€r som att jĂ€mföra en kopp vatten med havet – de jĂ€mför bara inte. ”

TikTok Ă€r ett fenomen 2020 som driver kulturell förĂ€ndring bland gen Zers med bisarra “kulter”, utmaningar och politisk aktivism.

Enligt dessa pÄstÄenden betyder dess fullstÀndiga brist pÄ datasekretess att du inte ska ladda ner appen.

Och nu – sĂ„vida de inte Ă€r vĂ€l insatta i vilka VPN-anvĂ€ndare som kan komma runt förbudet – Ă€r det inte ett val som Indiens Ă€lskare av sociala medier kommer att behöva oroa sig för.