Indiens snabbast vÀxande marknad nÀr globala smarttelefonsÀndningar minskar: Canalys

Indiens snabbast vÀxande marknad nÀr globala smarttelefonsÀndningar minskar: Canalys

“Xiaomi och Samsung har ett jĂ€rngrepp pĂ„ den indiska marknaden med en sammanlagd andel pĂ„ mer Ă€n 50 procent, sĂ€ger rapporten”

Det Àr mycket vÀlkÀnt att den globala smarttelefonmarknaden inte gick sÀrskilt bra 2018, och en ny rapport frÄn forskningsföretaget Canalys har sagt att den indiska marknaden var ett av de ljusaste lysande ljusen under hela förra Äret. De totala smartphonetransporterna vÀxte med 10 procent jÀmfört med Äret innan, vilket gjorde Indien till den vÀxande marknadens högsta tillvÀxt bland en kort lista över sex andra regioner.

I rent antal sÄldes 12 miljoner ytterligare enheter förra Äret, vilket utgör totalt 137 miljoner enheter, sÀger rapporten. Xiaomi hade största delen av leveranser med 41 miljoner enheter och 29,9 procent marknadsandel. Faktum Àr att Xiaomi tog första platsen 2018 för första gÄngen och störtade Samsung i landet. Indien gör nu en Ànnu större andel av sÀndningarna Àn Kina, vilket gör det till den största marknaden för Xiaomi. Den kinesiska smarttelefontillverkaren tillsammans med Samsung, som sköts till andra plats med 35 miljoner levererade enheter, tog bort mer Àn 50 procent av marknadsandelen med 29,9 respektive 25,8 procent marknadsandel.

canalys-2018-india-rapport

OPPO och Vivo, bÄda dotterbolag till BBK Electronic, rankades pÄ fjÀrde respektive tredje plats, eftersom bÄda OEM-tillverkarna kÀnde en avmattning pÄ den kinesiska marknaden, vilket minskade utgifterna i Indien. Observera att Realmes tillvÀxtnummer inte ingÄr i OPPO. Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att Huawei inte kunde ta sig till topp fem, medan Micromax hade en tillvÀxt pÄ 3,4 procent jÀmfört med förra Äret och levererade 4,7 miljoner enheter.

Rapporten uppgav ocksÄ att 2019 kommer att ringa in stora förÀndringar eftersom den indiska regeringen har infört lagar för att reglera onlineplattformar som Flipkart och Amazon. Detta kommer att resultera i försÀljning som gynnar offline-kanaler, vilket pÄverkar försÀljningen av smarttelefoner online frÄn företag som Xiaomi och Realme.

Canalys Research Manager Rushabh Doshi sa, ”2018 var ett avgörande Ă„r för smartphones i Indien. Effekten av en sjunkande kinesisk marknad pĂ„ leverantörer som OPPO, Vivo och Xiaomi uttalades, med OPPO och Vivo som minskade bĂ„de deras marknadsföring och underlinjer avsevĂ€rt för att motverka fall i deras kinesiska företag. Xiaomi, Ă„ andra sidan, fokuserade starkt pĂ„ Indien, med utmĂ€rkta resultat. Indien Ă€r nu den största marknaden för Xiaomi över hela vĂ€rlden. De kinesiska leverantörerna har gjort det bra att sprida 4G-spridningen och boom i lokala appar och tjĂ€nster. 2018 var utan tvekan Ă„ret dĂ„ appbaserade ekonomier blomstrade. ”