Infinix S4 unboxing och första intryck: ett bildkraftverk

Infinix S4 unboxing och första intryck: ett bildkraftverk

“Infnix S4 Ă€r den mest prisvĂ€rda smarttelefonen för att flagga en 32-megapixels snapper för selfies”

Infinix, den Hongkongbaserade smarttelefontillverkaren, har lyckats uppnÄ en bedrift som jag personligen trodde skulle ta minst ett Är. Nyligen har varumÀrken varit i striden om kamerasensorer dÀr 48MP primÀra sensorer och 32MP selfiesensorer Àr i spel. Emellertid har fenomenet som var begrÀnsat till mellanklass och högre nu tippat ner till budgetsegmentet tack vare Infinix. Den senaste lanseringen frÄn varumÀrket, Infinix S4, ger en 32MP AI-backad selfie-shooter och en trippel kameramodul pÄ baksidan, och det ocksÄ till ett pris av 9 000 Rs. Jag fick smarttelefonen nyligen och hÀr Àr hur Infinix S4 fick mig att kÀnna mig efter en kort stund med den.

Förpackningen pÄ Infinix S4 Àr ganska standard med varumÀrkes-, logotyper, grafik- och kÀrnspecifikationer listade ovanpÄ, sidor respektive botten. Företaget har dock valt en attraktiv havsgrön nyans för paketet, vilket sÀkert vÀckte mitt intresse. NÀr jag lyfte locket hÀlsades jag av Nebula Blue Infinix S4 som vilade ovanpÄ tillbehörsfacket som hyser mikro-USB-kabeln, 2A vÀggladdare, dokumentation, SIM-utmatningsverktyg, skÀrmskydd och ett tydligt skyddsfodral för smarttelefonen. Enligt min personliga Äsikt bör varumÀrken som fortfarande hÄller 3,5 mm ljuduttaget med ett par in-ear-hörlurar med telefonen. Det Àr dock inte fallet med Infinix S4, dÀrför kan du behöva investera i ett par hörlurar frÄn tredje part.

Infinix S4 UFI 12

Jag brukar nÀrma mig kameror den sista, men lÄt oss gÄ av banan hÀr och börja med kamerorna först. Först trodde jag att Infinix S4, som alla andra smarttelefoner som hÀvdar att de har kraftfulla kameror i budgetsegmentet, ocksÄ kan vara en gimmick. Men pojke, jag hade fel och hur. Handenheten levereras med en 13-megapixel primÀrlins, en 8-megapixel ultra-vidvinkel sekundÀrlins och en 2-megapixel skÀrpedjupssensor med hjÀlp av en fyr-LED-blixt. NÀr det gÀller selfies innehÄller vattendroppskÄran pÄ framsidan en 32MP-shooter, vilket Àr förvÄnande vid denna prispunkt. I standardkamera-appen hittar du galleriförhandsgranskningen, avtryckaren och selfie-kameran som vÀxlar lÀngst ner med olika lÀgen som AI Cam, skönhet, bokeh och AR skott ovanför dem. PÄ toppen finns vÀxlar för instÀllningar, blixt, HDR, vidvinkel etc.

Kameran stöds av AI-aktiverad scenigenkÀnning, som kan upptÀcka portrÀtt, text, natt, HDR med bakgrundsbelysning, blÄ himmel, sport och mer. Baserat pÄ nÄgra preliminÀra tester verkar kameran fÄnga imponerande bilder i dagsljus men kÀmpade med buller nÀr man klickade pÄ bilder inomhus. Jag var sÀrskilt imponerad av bokeh-lÀget, som kunde upptÀcka kanterna perfekt, men jag mÀrkte smÄ mjuka kanter som krypte in. Det hÀr problemet kan ÄtgÀrdas genom att anvÀnda S4: s manuella blÀndarjustering, som gör det möjligt för anvÀndare att justera mÀngden suddighet.

Infinix S4 UFI 11

PÄ den frÀmsta höjdpunkten pÄ Infinix S4 Àr 32-megapixelskytten pÄ framsidan Samsungs GD1-sensor och det Àr sÄ du vet att det inte Àr en gimmick. Kameran anvÀnder Tetracell-teknik, som kombinerar data frÄn fyra angrÀnsande pixlar för att fÄnga mer data. I selfie-lÀget erbjuder smarttelefonen AI Cam, Beauty, Portrait och AR shot. Alla lÀgen fungerar som annonserade, men bokeh-lÀget visar lite mjuka kanter. Nedan finns ett galleri med olika lÀgen som du sjÀlv kan se.

Infinix S4 Selfie-prover

NÀr det gÀller designen kommer jag inte att överdriva om jag sÀger att Infinix S4 Àr utan tvekan den snyggaste smarttelefonen vid denna prispunkt. Nebula Blue-fÀrgen har en attraktiv lutningsfÀrg som bleknar i svart mot botten. Det glittrande lackjobbet ökar estetiken hos den polykarbonatklÀdda handenheten. FÀrgen strömmar ocksÄ över sidorna av smarttelefonen för att upprÀtthÄlla symmetrin. Men mÄlarjobbet pÄ sidorna och pÄ bakpanelen Àr inte en exakt matchning, vilket utlöser min OCD i viss utstrÀckning. PÄ tal om bakpanelen hittar du den tredubbla kameramodulen tillsammans med fyrhjulad LED-blixt i det övre vÀnstra hörnet och en skruvfingeravtryckslÀsare med Infinix-mÀrkning mot mitten. FingeravtryckslÀsaren Àr ganska exakt och lÀtt att lokalisera trots att den nÀstan Àr i jÀmnhöjd med bakpanelen.

NÀr det gÀller fysiska element hittar du det dubbla nano-SIM-facket med dedikerad microSD-kortplats till vÀnster, fysiska knappar till höger och högtalargallret, mikro-USB-port samt 3,5 mm-kontakt pÄ botten. Nedan Àr galleriet pÄ Infinix S4 för att ge dig en glimt av det frÄn alla vinklar.

Detta tar oss fram pĂ„ Infinix S4 som rymmer den 6,21-tums IPS TFT-skĂ€rmen med en daggdroppskĂ„ra pĂ„ toppen. Jag befinner mig lutande för denna speciella typ av hack eftersom det verkar mindre pĂ„trĂ€ngande Ă€n de skarpa ‘U’ eller V-formade skĂ„rorna med flera telefoner. SkĂ€rmen har en skĂ€rmupplösning pĂ„ 720 x 1 520 pixlar, vilket Ă€r ganska skarpt. SkĂ€rmen Ă€r ganska levande och Ă€r tillrĂ€ckligt ljus för att vara lĂ€sbar i direkt solljus ocksĂ„, sĂ„ inga klagomĂ„l dĂ€r. Funktioner som förmĂ„gan att dölja hacket, oavsiktligt (fick-) lĂ€ge, ögonsjukvĂ„rd och lĂ€slĂ€ge finns ocksĂ„ för att förbĂ€ttra den totala tittarupplevelsen. Det finns dock inget skyddande lager pĂ„ skĂ€rmen och det Ă€r tillrĂ„dligt att applicera det medföljande skĂ€rmskyddet för att undvika repor och snitt.

LÄt oss prata prestanda nu. Infinix S4 har MediaTek Helio P22 SoC tickande i sin kÀrna, vilket Àr en 64-bitars 2GHz oktakÀrns SoC, som tillverkas med hjÀlp av TSMC: s 12nm FinFET-tillverkningsprocess. Processorn stöds av 3 GB RAM och 32 GB anvÀndarutökbart lagringsutrymme. Ut ur lÄdan erbjuder Infinix S4 cirka 19 GB till anvÀndaren, medan resten av lagringsutrymmet upptas av systemappar och programvara. PÄ tal om programvara startar Infinix S4 XOS v5.0 baserat pÄ Android 9 Pie. Detta Àr ett lÄdfritt grÀnssnitt med en hel del bloatware ombord. Medan tredjepartsappar kan avinstalleras för att frigöra utrymme kan XOS-lagerappar inte tas bort. Under min korta period med S4 fungerade handenheten ganska bra med smidig övergÄng mellan appar under multitasking.

PÄ batteriets framsida pratar Infinix S4 med en rejÀl 4000 mAh-cell, som lÀtt kan hÄlla en hel dag pÄ en enda laddning. Det finns dock inget stöd för snabb laddning, vilket innebÀr att det kan ta lÄng tid att ladda batteriet.

Infinix S4 UFI 07

Den nÀrmaste konkurrenten till Infinix S4 Àr Xiaomi Redmi Y3 (recension), som ocksÄ har samma selfie snapper men saknar en lins pÄ baksidan och Àr Rs 1000 dyrare. DÀrför, till 8999 Rs, ser Infinix S4 sÀker ut som ett övertygande erbjudande nÀr det gÀller bildbehandling.