Infinix Smart 3 Plus unboxing och första intryck: tar tre bakre kameror till sub-Rs 8k-segmentet

Infinix Smart 3 Plus unboxing och första intryck: tar tre bakre kameror till sub-Rs 8k-segmentet

“Infinix 3 Plus Ă€r den mest prisvĂ€rda smarttelefonen med en trippel bakre kameramodul”

Det verkar som om Transsion Holdings Ă€r pĂ„ uppdrag att tillhandahĂ„lla premiumfunktioner till massor till ett oslagbart pris. VarumĂ€rket lanserade nyligen TECNO Camon i4 (första intryck), som var den mest prisvĂ€rda triple camera-toting-smarttelefonen i Indien. Fram till nu Ă€r det. Ännu ett varumĂ€rke som stöds av Transsion Holdings, Infinix har nu lanserat sin Smart 3 Plus i Indien och till 6,999 Rs har den avmonterat TECNO Camon i4 som den mest prisvĂ€rda triple camera-toting-smarttelefonen. Vi fick Infinix Smart 3 Plus i vĂ„ra laboratorier och tĂ€nker ta reda pĂ„ om det Ă€r en trickponny eller ocksĂ„ fĂ„r andra saker rĂ€tt. LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ vilken typ av första intryck Infinix Smart 3 Plus lĂ€mnar Ă„t mig.

Infinix Smart 3 Plus UFI 19

Smart 3 Plus kommer packad i en ljus neongrön lÄda med minimal branding runt och kÀrnspecifikationer listade pÄ botten. NÀr du lyfter locket hittar du Smart 3 Plus ovanpÄ en kartong. Under brickan hittar du en vÀggladdare, mikro-USB-kabel, SIM-utmatningsverktyg, skyddsfodral, skÀrmskydd och dokumentation. Skyddsfodralet förtjÀnar att nÀmnas hÀr eftersom det inte Àr riktigt skyddande i sig. Sidans sidor saknas och det finns en knÀppa graffiti-liknande design pÄ baksidan och trots att den slÄs pÄ glider smarttelefonen frÄn din hand vilket Àr lite konstigt. Som med de flesta budgettelefoner finns det inga hörlurar i paketet ocksÄ.

Infinix Smart 3 Plus UFI 07

NÀr det gÀller designen av Smart 3 Plus kan du direkt berÀtta att handenheten Àr en startnivÄ sÄ snart du hÄller den, eftersom det inte finns nÄgon kraft att bygga. Den rÀddande nÄd Àr dock den blanka ytan pÄ plastkroppen, vilket ger den ett glasliknande utseende. Strax utanför fladdermusen pÄminner bakpanelen mig om Samsung Galaxy A9 2018 (recension) eftersom den har samma position för en vertikalt inriktad kameramodul (Àven om Infinix-telefonen har tre sensorer och LED-blixt) uppe till vÀnster hörnet och en fingeravtryckslÀsare i mitten mot mitten. Du hittar den strukturerade strömbrytaren tillsammans med volymknapparna pÄ höger ryggrad och dubbla SIM-fack med en dedikerad microSD-kortplats Ät vÀnster. Högtalargallret, mikro-USB-porten, mikrofonen och ett 3,5 mm ljuduttag finns lÀngst ner, medan den övre kanten har blivit bar.

Infinix Smart 3 Plus UFI 11

PÄ framsidan har handenheten en 6,2-tums skÀrm med en daggdroppskÄra uppÄt och en HD + -upplösning. SkÀrmen har dock betydande ramar runt, inklusive en tjock haka. Ljusstyrkan Àr nÄgot pÄ undersidan, vilket fÄr dig att kasta ögonen nÄgot i direkt solljus. Bortsett frÄn det Àr fÀrgerna, skÀrpan och visualerna ganska bra. Infinix har ocksÄ laddat handenheten med displayspecifika funktioner som alternativet att dölja hack, ögonvÄrdslÀge, lÀslÀge och oavsiktligt lÀge för att förhindra oavsiktliga beröringar i fickan.

Under min korta tid med smarttelefonen fungerade MediaTeks nybörjar Helio A22 fyrkÀrniga chipset som kÀnde i kÀrnan pÄ smarttelefonen ganska bra för en prisvÀrd smartphone. Processorn Ätföljs av 2 gig RAM-minne och 32 GB intern lagring, som kan utökas till 256 GB. Av det interna lagringsutrymmet Àr 24,13 GB tillgÀngligt för anvÀndaren och resten har tagits upp av operativsystemet och systemapparna. PÄ tal om operativsystemet startar Smart 3 Plus egenutvecklad XOS v5.0 baserat pÄ Android 9 Pie. Programvaran Àr laddad med bloatware, som tack och lov kan avinstalleras. Bortsett frÄn det finns funktioner som Smart Panel, Intelligent Voice Broadcast, Action and Gestures, Battery Lab och XOS Lab för nya funktioner.

Infinix Smart 3 Plus UFI 16

LÄt oss prata om höjdpunkten i Infinix Smart 3 Plus nu, eller hur? Trippelkameramodulen pÄ bakpanelen Àr hem för en 13 megapixel f / 1,8 primÀr kamera, 2 megapixel djupavkÀnnande enhet och en sensor för svagt ljus. Kameramodulen stöds ytterligare av PDAF, dubbel LED-blixt, automatisk scenavkÀnning (upp till 8 scener), AR-klistermÀrken, AI-portrÀtt, AI HDR, AI Beauty, AI Bokeh, Night och Sports. För selfies fÄr du en 8-megapixel f / 2.0-shooter med AI, skönhetslÀge, portrÀttlÀge och AR-klistermÀrken. De första skotten som tagits med bÄde bakre och frÀmre kameror var anstÀndiga. Jag blev sÀrskilt imponerad av svagt ljus och portrÀttbilder, vilket Àr ganska bra för det pris som Infinix Smart 3 Plus kommer till.

Som nÀmnts i inledningen, till 6999 Rs, Àr Infinix Smart 3 Plus den mest prisvÀrda smarttelefonen med en trippelkameramodul. Dessutom Àr kamerorna pÄ smarttelefonen inte gimmicky och Smart 3 Plus fungerar ocksÄ anstÀndigt. DÀrför, för att svara pÄ den frÄga som jag stÀllde i början, Àr Smart 3 Plus verkligen en allround-smartphone som packar in tillrÀckligt för att svÀnga budgetköparna.