Insider bekräftar att Samsung kommer att vara det enda företaget i världen med dessa spännande nästa generations skärmar

Nya Galaxy S10-läcka avslöjar alla lagrings- och RAM-konfigurationer

Samsung presenterade nya skärminnovationer på SDC18 för några veckor sedan, med ett stort fokus på den vikbara Infinity Flex-skärmen som kommer att gå in i vikbara smartphones nästa år. Men de andra Infinity-skärmarna, och särskilt Infinity-O-designen, stod också ut. Innan Samsungs utvecklarkonferens virvlade rykten om att Galaxy S10 kommer att ha en helskärmsdesign med minimala ramar och ingen hack. Den skärmen skulle ha ett hål någonstans högst upp där den framåtvända kameran skulle gå. Nu hävdar en insider att Samsung kommer att vara det enda företaget som rockar just den här skärmteknologin under en period av exklusivitet, vilket till synes bekräftar tidigare rapporter som erbjöd viss inblick i produktionen av Infinity-O-skärmar.

Den insidern är ingen ringare än Isuniversum, som regelbundet avslöjar alla möjliga exakta insiderinformation på sociala medier.

Galaxy S10: s Infinity-O-sk√§rm med laserh√•lslagningsteknik kallas “HIAA” (Hall In Active Area) av Samsung. Detta √§r Samsungs exklusiva OLED-sk√§rmteknologi. Samsung har exklusiv teknik under en viss tid. pic.twitter.com/jWPXUgoAMl

– Isuniversum (@UniverseIce) 21 november 2018

Enligt denna framstående läckare kommer Samsungs Infinity-O-skärmteknologi att vara exklusiv för Samsung-produkter under en ospecificerad period.

Samsung kallar tekniken “Hole In Active Area” eller HIAA, n√•got vi h√∂rde talas om innan Ice publicerade tweet ovan (“hall” √§r ett stavfel). F√∂rra veckan sa en rapport fr√•n Korea att Samsung skulle anv√§nda diodpumpade halvledarlaser (DPSS) f√∂r att g√∂ra HIAA-sk√§rmar. Rapporten sa att Samsung Display skulle borra tv√• h√•l p√• sk√§rmen, en f√∂r kameralinsen och den andra f√∂r den infrar√∂da sensorn.

Samsung retade redan Infinity-O-skärmar för mellanslagsenheter, med Galaxy A8s förväntas vara den första handenheten med en HIAA-design på hela skärmen. Det betyder att HIAA-tekniken inte kommer att vara exklusiv för Samsungs flaggskepp som Galaxy S10. Men Samsung kanske inte säljer HIAA-skärmar till konkurrenter på ett tag om Isens uppenbarelse är korrekt. Han har naturligtvis ett bra resultat med insiderinformation, så det är verkligen rimligt att tro att den här informationen kan vara korrekt.

Samsung Display erbjuder skärmar för olika smarttelefonleverantörer, inklusive Apple och Google. Av dem har Apple redan ett patent som beskriver teknik som behövs för att borra hål genom en skärm. Tänk på att detta inte är ett designpatent utan ett patent som förklarar hur man skulle kunna tränga igenom skärmen utan att skada det.

Bara för att Apple har patent på att borra hål i smarttelefonskärmar betyder det inte att nästa års iPhones kommer att ha skärmar som liknar Galaxy S10: s Infinity-O-skärm, särskilt om Samsung kommer att hålla fast vid denna ryktade exklusivitet. Å andra sidan gillar Samsung att tjäna pengar på iPhones. LG Display är också en leverantör av OLED-skärmar för iPhone XS-telefoner, och nya patent visade att LG också arbetar på skärmar med hål i dem.

I slutändan betyder Isens uppenbarelse att ingen Samsung-rival kommer att kunna erbjuda en design som liknar Galaxy S10 under en tid.