Instagram Checkout gör det lÀttare för anvÀndare att handla i appen

Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

“Kassan Ă€r bara en del av en stor investering i shopping frĂ„n Instagram-plattformen”

Instagram Àr en massiv social medieplattform och mÀnniskor anvÀnder den för alla möjliga saker, inklusive att köpa och sÀlja produkter. Plattformen var ursprungligen avsedd för fotodelning men det visar sig att folk klickar pÄ mÄnga produktkoder för att köpa dem, bara för att vidarebefordras till ÄterförsÀljarens webbplats för betalningar. Instagram vill göra processen enklare med Checkout, en ny funktion som sÀkerstÀller att anvÀndare aldrig kommer att behöva lÀmna appen för att göra betalningar, vilket gör det enklare och problemfritt att göra inköp.

För nĂ€rvarande anvĂ€nder ett begrĂ€nsat antal varumĂ€rken Checkout, inklusive Nike, Adidas, Dior, H&M, Zara, Prada och nĂ„gra fler. Instagram debiterar sĂ€ljarna en avgift i utbyte mot tjĂ€nsten. Eftersom funktionen just rullar ut kommer det att finnas begrĂ€nsade objekt som stöder funktionen. Dessa objekt kommer att markeras med en stor blĂ„ “Kassa pĂ„ Instagram” -knappen. NĂ€r en köpare trycker pĂ„ knappen mĂ„ste de lĂ€gga till en e-postadress, leveransinformation och betalningsinformation för att slutföra transaktionen. Kassafunktionen förbĂ€ttrar chanserna för en lyckad transaktion, eftersom det föregĂ„ende webb-popup-fönstret inte var ett perfekt grĂ€nssnitt att anvĂ€nda.

Facebook sÀger att det inte kommer att dela betalningsdata med andra ÄterförsÀljare eller andra appar och kommer att behÄlla det pÄ Instagram sjÀlv. Den nya funktionen kommer efter rapporter om att den Facebook-Àgda plattformen arbetar med en fristÄende shoppingapp. Med Checkout vill Instagram utnyttja okontrollerad potential eftersom de rapporterar att 130 miljoner mÀnniskor per mÄnad klickar pÄ produkttaggar i shoppinginlÀgg. Det Àr vÀrt att notera att funktionen Àr i beta och för nÀrvarande endast tillgÀnglig för amerikanska anvÀndare. Listan över varumÀrken som stöder funktionen Àr ocksÄ ganska kort men allt som kommer att Àndras nÀr funktionen rullas ut bredare.