Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

“Enligt Instagram kommer annonser att introduceras” lĂ„ngsamt och eftertĂ€nksamt “i Explore-flödet, vilket gör anvĂ€ndarupplevelsen enkel och naturlig”

Instagram har utvecklats i snabb takt de senaste Ären för att bli en av de mest engagerade och populÀra sociala medieplattformarna i vÀrlden. Fotodelningsplattformen ger ett fantastiskt visuellt tilltal för sina anvÀndare, som flockar till den för att följa personligheter, senaste hÀndelser, varumÀrken och trender som finns över hela vÀrlden just nu. Utnyttjande av de tvÄ sistnÀmnda faktorerna för anvÀndarnas beteende har den Facebook-Àgda tjÀnsten meddelat att den gradvis kommer att rulla ut annonser i sitt Explore-flöde.

Instagram Explore-flödet Àr den personliga innehÄllskedjan som varje anvÀndare ser baserat pÄ vilken typ av innehÄll de vill blÀddra och visa pÄ plattformen. Faktum Àr att Instagram hÀvdar att utforskningsflödet ocksÄ Àr bland de mest populÀra, och mer Àn 50 procent av anvÀndarna kontrollerar flödet minst en gÄng i mÄnaden. Det Àr detta som det vill anvÀnda sig av med sin nya annonseringsstrategi och beskriver hur dess anvÀndare ser pÄ Explore-flödet som ett idealiskt sÀtt att upptÀcka vad som Àr nytt och trendigt.

Instagram utforska annons

Förklarar motiveringen i ett blogginlĂ€gg pĂ„ Instagram Business-bloggen sĂ€ger det, ”80% av mĂ€nniskorna följer ett företag pĂ„ Instagram, och Explore kan hjĂ€lpa dem att hitta nĂ€sta företag eller produkt de kanske Ă€lskar. VarumĂ€rken Ă€r en viktig del av Instagram-upplevelsen för mĂ€nniskor. Oavsett om det handlar, att hĂ€mta in historier eller upptĂ€cka de senaste trenderna ser vi mĂ€nniskor som aktivt vill komma i kontakt med varumĂ€rken de gillar. DĂ€rför kommer vi under de nĂ€rmaste mĂ„naderna att presentera annonser i Explore-flödet.“

Instagram sĂ€ger vidare att lanseringen av annonser kommer att göras “lĂ„ngsamt och eftertĂ€nksamt.” FrĂ„n det korta videoklippet som visar hur annonsutvecklingen kommer att göras ser det ut som att annonserna kommer att vara en del av Utforska trĂ„dar snarare Ă€n att placeras i sjĂ€lva flödet, dĂ€r anvĂ€ndarna ser en annons nĂ€r de blĂ€ddrar genom kedjan av inlĂ€gg som kommer frĂ„n en av Explore-brickorna. Detta kan ocksĂ„ göra anvĂ€ndarupplevelsen smidig och inte skĂ€mma i termer av att upptĂ€cka annonser slumpmĂ€ssigt mitt i att försöka hitta en organisk post.

Det sociala mediet har angett att annonsutvecklingen kommer att ske gradvis, sÄ det finns inget specifikt lanseringsdatum för nÀr du kan börja se dessa annonser. Men med tanke pÄ att tillkÀnnagivandet har gjorts, förvÀnta dig att se dessa annonser i ditt Explore-flöde ganska snart.