Instagram introducerar Quiz-klistermÀrke sÄ att du kan stÀlla följare flervalsfrÄgor

Instagram Stories - Featured

“Den nya berĂ€ttelsen frĂ„gesporten klistermĂ€rke av Instagram Ă€r en uppgradering jĂ€mfört med omröstningen klistermĂ€rke och lĂ„ter anvĂ€ndare stĂ€lla flervalsfrĂ„gor”

Den populĂ€ra fotodelningsplattformen Instagram introducerade Stories-funktionen i augusti 2016 – sedan dess har Stories blivit en integrerad del av plattformen, vilket hjĂ€lper den att hoppa över Snapchat. År 2017 introducerade företaget en omröstningsklistermĂ€rke för berĂ€ttelser, vilket gav influencers och Instagram-anvĂ€ndare ett nytt sĂ€tt att interagera med sin publik. Nu har Instagram introducerat en annan interaktiv klistermĂ€rke som heter Quiz.

FrĂ„n och med idag kan du anvĂ€nda den nya frĂ„gesporten i Stories för att stĂ€lla dina flervalsfrĂ„gor till dina vĂ€nner och anhĂ€ngare. Se hur vĂ€l dina vĂ€nner kĂ€nner dig. đŸ€”đŸ™ƒ pic.twitter.com/a6y1PaOnSY

– Instagram (@instagram) 23 april 2019

Med den nya Quiz-klistermÀrken kommer Instagram-anvÀndare att kunna stÀlla sina följare flervalsfrÄgor direkt genom Instagram-berÀttelsen. För att anvÀnda denna klistermÀrke mÄste anvÀndarna klicka pÄ knappen KlistermÀrken lÀngst upp till höger pÄ kameragrÀnssnittet nÀr de klickar pÄ ett foto. Du kommer att kunna se frÄgesportalternativet i facket som dyker upp. Tryck pÄ den för att lÀgga till din frÄga och upp till fyra alternativ som svar pÄ det. Du mÄste ocksÄ vÀlja rÀtt svar eftersom följare kommer att informeras om de har valt rÀtt svar via en fyrverkeri-animation. Allt som följaren mÄste göra Àr att vÀlja vad de tycker Àr rÀtt svar och de kommer att fÄ information om de hade rÀtt eller fel om det.

Instagram-berÀttelser - Utvalda

Tidigare tillĂ€t Poll-klistermĂ€rket bara anvĂ€ndare att vĂ€lja tvĂ„ alternativ som svar pĂ„ en frĂ„ga. NĂ€r anhĂ€ngaren har klickat pĂ„ sitt svar kommer de att visas vilken procent av mĂ€nniskor som har valt nĂ„got av alternativen. Å andra sidan Ă€r den nya frĂ„gesporten mer personlig och Ă€r avsedd att göra det möjligt för anhĂ€ngare att lĂ€ra kĂ€nna anvĂ€ndaren bĂ€ttre. Funktionen har redan börjat rulla ut och om den saknas i din app borde den vara dĂ€r snart.

Instagram har rullat ut massor av funktioner under de senaste Ären för att tÀvla med Snapchat och den senaste Quiz-klistermÀrken Àr bara det senaste steget i den riktningen.