Instagram lÀgger nu automatiskt till sÄngtexter till Stories; TikTok fÄr alternativet textöverlagring

Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

“Tidigare var anvĂ€ndarna tvungna att skriva ut texterna man ville ha i sina Instagram-berĂ€ttelser”

Vi har nĂ„gra goda nyheter för Instagram-anvĂ€ndare – appen lĂ„ter nu anvĂ€ndare lĂ€gga till sĂ„ngtexter till sina berĂ€ttelser automatiskt, i motsats till att skriva ut dem, vilket var fallet tidigare. Den nya funktionen Ă€r sĂ€rskilt tillgĂ€nglig endast pĂ„ marknader som redan stöder Instagram Music-klistermĂ€rken (tyvĂ€rr inte tillgĂ€ngligt i Indien Ă€n!). Separat har TikTok ocksĂ„ lanserat en egen textfunktion. Det verkar som om de tvĂ„ juggernautsna för sociala medier Ă€r redo att kĂ€mpa för anvĂ€ndarnas uppmĂ€rksamhet.

Instagram

För att automatiskt lÀgga till texterna i din berÀttelse mÄste du först lÀgga till en musikklistermÀrke, vilket kan göras genom att helt enkelt trycka pÄ klistermÀrkesikonen högst upp pÄ skÀrmen. Du mÄste nu klicka pÄ musikklistermÀrket och vÀlja den lÄt du vill ha i din berÀttelse. NÀr du har valt lÄten, om texten för den lÄten Àr tillgÀnglig pÄ Instagram, kommer de att dyka upp nÀr du förhandsgranskar berÀttelsen. Om texterna inte Àr tillgÀngliga för den aktuella lÄten kommer det att bli samma meddelande.

Du kan vidare anpassa texten till designen, Àndra teckensnitt och till och med redigera orden som visas i berÀttelsen, som nÀmnts av SlashGear. NÀr en tittare knackar pÄ texterna tas de till en portal dÀr de presenteras med ytterligare information om artisten och fÄr möjlighet att lyssna pÄ en större del av lÄten ocksÄ.

Kommer till TikToks nya funktion, den oerhört populÀra videodelningsappen tillÄter nu anvÀndare att lÀgga över texttexter pÄ videor. Det Àr ocksÄ lite roligt eftersom nÄgra av de mest populÀra klipp frÄn plattformen ursprungligen kom i form av anvÀndare som höll papper med nÄgra inskriptioner pÄ och kastade bitarna en efter en för att avslöja mer sammanhang.