Instagram lÀgger till IGTV-videoförhandsgranskningar i anvÀndarnas huvudflöden

Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

“Instagram-skapare kommer nu att kunna ge sina följare en minuts förhandsvisning av sina IGTV-videor via huvudappens flöde”

Instagram-anvÀndare skulle nu kunna titta pÄ förhandsvisningar av IGTV-videor av skapare som de följer pÄ sina flöden. Detta drag av den Facebook-Àgda foto- och videodelningsappen tas som ett medel för att marknadsföra lÄngformade videor pÄ plattformen, som traditionellt har begrÀnsat sig till korta, 1 minuts videor. Hittills har skapare pÄ Instagram tillÄtit att endast lÀgga till IGTV-förhandsgranskningar i sina berÀttelser.

Instagram lanserade IGTV förra Äret i juni. Den Àr tillgÀnglig som en flik i Instagram-huvudappen och som en fristÄende app. Videor pÄ IGTV kan vara lÀngre Àn tio minuter, medan Instagram-appen begrÀnsar videokörningstiden pÄ 60 sekunder för de flesta och sidor.

Nu kan du förhandsgranska IGTV-videor i ditt flöde. NĂ€r det finns en ny video frĂ„n nĂ„gon du följer kan du trycka pĂ„ frĂ„n ditt flöde för att se hela videon i IGTV. (👋 @HannahStocking) pic.twitter.com/tkYSchB7E8

– Instagram (@instagram) 7 februari 2019

Nu, med den hĂ€r nya funktionen, skulle skaparna nu kunna dela en minuts förhandsgranskning av sin video pĂ„ profilen och anhĂ€ngare kan trycka pĂ„ förhandsvisningarna i deras huvudflöden för att se hela historien pĂ„ IGTV, en korskampanj för att öka senare. En Instagram-representant sa, “Med IGTV-förhandsgranskningar i Feed gör vi det Ă€nnu enklare att upptĂ€cka och titta pĂ„ det senaste videoinnehĂ„llet frĂ„n din favorit följer.”

Efter att ha loggat in pĂ„ IGTV börjar appen automatiskt spela upp videor frĂ„n personerna i listan “följande”. Dessutom ger det personliga rekommendationer frĂ„n andra hĂ„ll pĂ„ Instagram. Sedan sin debut har appen emellertid fĂ„tt kritik angĂ„ende sina rekommendationer. I september förra Ă„ret Business Insider hade skisserat att appen rutinmĂ€ssigt hade rekommenderat felaktiga videor till unga anvĂ€ndare. Men det verkar som om Facebook: s anstrĂ€ngningar för lĂ„ngformade videor för att konkurrera med YouTube och Snapchat Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n över.