Instagram lÀgger till stöd för liggande IGTV-videor för att öka sitt ursprungliga innehÄll

Instagram lÀgger till stöd för liggande IGTV-videor för att öka sitt ursprungliga innehÄll

“Enligt ett officiellt inlĂ€gg har öppning för en förĂ€ndring av strĂ€ng innehĂ„llsstorlek och orientering fungerat till förmĂ„n för Instagram tidigare, vilket lett till engagemang”

Instagram har meddelat att det rullar ut möjligheten för innehÄllsskapare att ladda upp liggande orienteringsinnehÄll till plattformens videostream, IGTV. Enligt företagets blogginlÀgg kommer IGTV att stödja landskapsvideouppladdningar och -uppspelning, som sedan kan avnjutas i helskÀrmsvy genom att vrida telefonen till horisontell orientering. Detta markerar ett avsteg frÄn den ursprungliga filosofin i IGTV: s innehÄllspolicy, som har frÀmjat vertikala videor som ett sÀtt att konsumera innehÄll direkt frÄn början.

Instagrams officiella uttalande lyder:Vi inser att detta Ă€r en utveckling dĂ€r IGTV började – vi tror att det Ă€r rĂ€tt förĂ€ndring för tittare och skapare. PĂ„ mĂ„nga sĂ€tt liknar det att öppna IGTV för mer Ă€n bara vertikala videor nĂ€r vi öppnade Instagram för mer Ă€n bara fyrkantiga bilder 2015. Det gjorde att kreativiteten kunde blomstra och engagemanget ökade – och vi tror att samma sak kommer att hĂ€nda igen med IGTV. ”

Medan vertikala videor verkade naturliga och sömlösa frÄn Instagrams sammanhang och grÀnssnitt, tar det fortfarande inte bort det faktum att videor konsumeras bÀst i liggande format, med bredare skÀrmutrymme, och det Àr vad anvÀndare fortfarande verkar föredra.

IGTV-landskapsvideor

Den Facebook-Àgda fotodelningsplattformen ser pÄ detta drag som en som kommer att behaga innehÄllsskapare, som lÀgger ut originalinnehÄll pÄ Instagram. Detta drag ses pÄ som ett sÀtt att förbÀttra engagemangsnivÄn ytterligare med videor pÄ Instagram, som hade varit ett fotocentrerat medium under den lÀngsta tiden. Gradvis började Instagram tillÄta anvÀndare att publicera mer Àn bara kvadratiska bilder, med nya funktioner som videoklipp, bildspel med flera foton, tillfÀlliga berÀttelser, en direktmeddelandefunktion och, sent, en omfattande sökström för innehÄll som alltmer anpassas till anvÀndarna smakar.

Även om landskapsvideor pĂ„ IGTV verkligen Ă€r ett vĂ€lkommet steg, Ă„terstĂ„r det att se om det har den önskade effekten att plattformen tilltalar mer innehĂ„llsskapare. Facebook fokuserar pĂ„ videor som en övergripande vĂ€g för att driva engagemang och i sin tur förstĂ€rka intĂ€kterna. IGTVs senaste tweak Ă€r en del av ett pĂ„gĂ„ende arbete frĂ„n Facebook för att anpassa sig till kraven frĂ„n de nuvarande trenderna.