Instagram-prickade test som gömmer sig Gillar att rÀkna med foton frÄn publiken

Instagram introducerar produktannonser i sitt Explore-flöde

“En version av Instagram som döljer antalet gillanden som ett inlĂ€gg fĂ„r frĂ„n andra har upptĂ€ckts”

Facebook-Àgda Instagram verkar arbeta med att dölja Like-rÀkningen för foton pÄ plattformen. Denna outgivna funktion, upptÀckt av den kÀnda appforskaren Jane Manchun Wong inom Android-appens kod, syftar till att se till att anvÀndare fokuserar pÄ det delade innehÄllet snarare Àn statistiken. Endast anvÀndaren som delade fotot skulle kunna se antalet gillanden den fick. Emellertid hÀvdade Instagram i ett uttalande att det inte testar funktionen just nu.

Instagram testar att gömma sig som antal frÄn publiken,

som anges i appen: ”Vi vill att dina följare ska fokusera pĂ„ vad du delar, inte hur mĂ„nga gillar dina inlĂ€gg fĂ„r” pic.twitter.com/MN7woHowVN

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 18 april 2019

En Instagram-talesman i ett uttalande sa, “Vi testar inte detta just nu, men vi utforskar sĂ€tt att minska trycket pĂ„ Instagram Ă€r nĂ„got vi alltid funderar pĂ„.”

Denna Ă„tgĂ€rd kommer bara nĂ„gra dagar efter att den brittiska informationskommissionĂ€ren har rekommenderat att sociala nĂ€tverksplattformar som Instagram och Snapchat erbjuder möjligheten att stĂ€nga av gillanden och “rĂ€nder” som uppmuntrar anvĂ€ndarna att fortsĂ€tta skriva. ByrĂ„n syftar ocksĂ„ till att förbĂ€ttra sĂ€kerheten och integriteten för unga anvĂ€ndare. Om den införs skulle denna Instagram-funktion vara en massiv förĂ€ndring och, som företaget sĂ€ger, kan uppmuntra anvĂ€ndare att fokusera pĂ„ innehĂ„ll snarare Ă€n gillar. Eftersom Instagram avböjer sĂ„dana test mĂ„ste det ses om funktionen nĂ„gonsin skulle ta sig till allmĂ€nheten.

Instagram introducerade nyligen möjligheten att direkt checka ut pÄ plattformen för shopping, vilket sÀkerstÀller att anvÀndare aldrig kommer att behöva lÀmna appen för att göra betalningar, vilket gör det enklare och problemfritt att göra inköp. För nÀrvarande anvÀnder ett begrÀnsat antal varumÀrken Checkout, inklusive Nike, Adidas, Dior, H&M, Zara, Prada och mer.