Instagram vill verkligen att du ska interagera mer med dina vÀnner

Gilla det eller inte, Instagram kommer att börja lÀgga IGTV-förhandsvisningar pÄ ditt flöde

Facebook vill verkligen att Instagram-anvĂ€ndare ska interagera mer med varandra, sĂ€rskilt i Instagram Stories, vilket Ă€r en funktion som lĂ„ter dig dela kortvariga foton och videor med dina följare – en liknande funktion finns pĂ„ Facebook och WhatsApp. Instagrams nya knep Ă€r alla relaterade till att interagera med dina vĂ€nner i appen för fotodelning för att “bilda en djupare anslutning till de mĂ€nniskor du följer pĂ„ Instagram.”

Appen lÄter dig nu dela musiken du lyssnar pÄ med dina vÀnner, sÄ lÀnge dessa vÀnner frÄgar dig vad du lyssnar pÄ. NÀr nÄgon anvÀnder frÄgestickar visas en ny musikikon som frÄgar anhÀngare vilken musik de lyssnar pÄ. Om du vill svara pÄ sÄdana frÄgor kan du vÀlja en lÄt frÄn musikbiblioteket som du vill dela med dina vÀnner. Den som stÀllde frÄgan kan sedan se alla svaren och lyssna pÄ lÄtarna. NÀr du delar en lÄt har du möjlighet att ta ett foto eller en video med musiken som spelas i bakgrunden.

Oavsett om du Àr en influencer med miljontals följare eller en vanlig Instagram-anvÀndare, kan du ocksÄ anvÀnda frÄgesticket under liveströmmar. Hela processen verkar inte framÄt eller lÀmplig för vad Instagram var tÀnkt att vara, men vissa mÀnniskor kanske vill anvÀnda den nya funktionen:

För att stĂ€lla en frĂ„ga och fĂ„ den besvarad live, gĂ„ till nĂ„gons berĂ€ttelse och svara pĂ„ deras klistermĂ€rke som vanligt. Om de gĂ„r live för att svara kommer du att se “FrĂ„gor och svar” i din berĂ€ttelsefack. GĂ„ med i Live-videon sĂ„ ser du frĂ„gan de svarar just nu. Om du vill stĂ€lla fler frĂ„gor medan de redan Ă€r live kan du gĂ„ tillbaka till deras berĂ€ttelse för att stĂ€lla en frĂ„ga och den kommer att visas i deras frĂ„gelista. MĂ€nniskor som gĂ„r live kan ocksĂ„ dela foton och videor frĂ„n sin kamerarulle till deras Live-video sĂ„ att du kan se innehĂ„ll bakom kulisserna frĂ„n de skapare du gillar.

Slutligen Àr det sista tillÀgget till Instagram en nedrÀkningsklistermÀrke som lÄter dig skapa Instagram-berÀttelser med nedrÀkningar i dem.

De nya funktionerna kommer till iPhone och Android, förklarade Instagram, men de Ă€r kanske inte tillgĂ€ngliga direkt pĂ„ din marknad. Till exempel kommer musikfunktionerna att lanseras pĂ„ den senaste versionen pĂ„ Instagram i de regioner dĂ€r dess musikbibliotek finns tillgĂ€ngligt – lĂ€s mer om Instagrams tillkĂ€nnagivande pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken.