Instagrams nya datalagringsfunktion laddar bilder snabbare pÄ lÄngsamma nÀtverk

Instagrams nya datalagringsfunktion laddar bilder snabbare pÄ lÄngsamma nÀtverk

“Instagrams datalagringsfunktion laddar varken för videor eller laddar ner högupplösta bilder om inte anvĂ€ndaren vĂ€ljer att”

Instagram har meddelat en ny funktion som pÄstÄs ge en oavbruten anvÀndarupplevelse i omrÄden med lÄngsam internetanslutning. Denna opt-in-funktion minskar laddningstiden för bilden och minskar dÀrmed mÀngden data som appen anvÀnder pÄ mobiltelefoner. Den nya datalagringsfunktionen i Instagram-appen laddar varken för videor eller laddar ner högupplösta bilder sÄvida inte anvÀndaren vÀljer. Instagram hÀvdar att detta kommer att göra det möjligt för anvÀndare att kontrollera deras dataanvÀndning samt öka bildhÀmtningshastigheten.

Instagram

För att aktivera det, gĂ„ vidare till instĂ€llningarna, sedan “Konto” och sedan i “AnvĂ€ndning av mobildata” Ă€r alternativet för att aktivera den nya datalagringsfunktionen. NĂ€r instĂ€llningen Ă€r aktiverad kan anvĂ€ndarna vĂ€lja mellan tre alternativ för hur Instagram visar media med hög upplösning inklusive “Aldrig”, “Endast Wi-Fi” och “Cellular + Wi-Fi”. Funktionen kommer att rulla globalt under nĂ€sta vecka och skulle endast vara tillgĂ€nglig pĂ„ Android för tillfĂ€llet. Detaljer om iOS-tillgĂ€nglighet avslöjas Ă€nnu inte, men det ska inte dröja lĂ€nge innan alternativet börjar visas i appens instĂ€llningsmeny med en uppdatering.

Manish Chopra, direktör och chef för partnerskap, Facebook Indien, “Instagram fĂ„r mĂ€nniskor nĂ€rmare mĂ€nniskorna och saker de Ă€lskar. Gemenskapens kraft ligger i visuell berĂ€ttande och delning av fantastiska sociala videomoment. Med den hĂ€r datalagringsfunktionen hoppas vi pĂ„ en oavbruten Instagram-upplevelse i lĂ„ngsamma nĂ€tverksomrĂ„den, vilket i sin tur kommer att öka mĂ€nniskors interaktion med sina vĂ€nner och familj. ”