Intäktsmarknadsandelen för Jio ökar för sjätte kvartalet i rad, till stor del på Vodafone-Ideas bekostnad: rapport

Intäktsmarknadsandelen för Jio ökar för sjätte kvartalet i rad, till stor del på Vodafone-Ideas bekostnad: rapport

“Medan Jio-marknadsandelarna √∂kade f√∂rlorade inte Airtels marknadsandel lika mycket som Vodafone Idea Limited”

Jio, som började sin resa som en start med stöd av olje- och gaskonglomeratet RIL 2016, har bevittnat en meteorisk uppgång under de senaste två åren. Enligt en rapport från BloombergQuinthar Mukesh Ambani-ledda Jios intäktsandel ökat till nya höjder för sjätte kvartalet i rad. Detta har till stor del gått på bekostnad av den nuvarande största operatören i Indien РVodafone Idea Ltd. Uppstarten startade ett brutalt tariffkrig när det startade operationer med mycket aggressiva priser ledde till ett blodbad i telekomsektorn.

Som framgår av infografen nedan har Jio vunnit så mycket som 10 procent av intäktsandelen från första kvartalet 2018, medan Vodafone Idea Limiteds andel har minskat med ungefär samma procentandel. Å andra sidan förlorade Bharti Airtel bara fyra procent för samma kvartal till Jio.

tillit jio

Det är värt att notera att intäktsmarknadsandelen baseras på de justerade bruttointäkterna som inte bara inkluderar samtrafikavgifter utan också nationella fjärrintäkter, enligt instruktioner från Telecom Regulatory Authority of India. När vi utesluter nationella långdistansintäkter uppgår marknadsandelen för Jio till 38,1 procent, vilket är den högsta i branschen.

Rapporten säger också att Jio fick intäkter från inte bara nivå 3 och nivå 2-städer utan också från tunnelbanor under det sista kvartalet 2018. De andra två stora aktörerna РBharti Airtel och Vodafone Idea Рförlorade kunder på grund av minimiladdningsplanerna som var nödvändiga för att de skulle öka genomsnittlig intäkt per användare (ARPU). Detta ledde till att båda företagen förlorade åtta crore låglönande kunder. När det gäller den totala tillväxten inom telekomsektorn minskade i december kvartalet justerade bruttointäkter och marginal tillväxt under det efterföljande kvartalet, per BloombergQuint data.