Intel gör 28W Ice Lake-chips exklusivt för Apples MacBook Pro

Intel gör 28W Ice Lake-chips exklusivt för Apples MacBook Pro
I korthet: BÀrbara datortillverkare har inte anvÀnt Intels 8: e generationens 28 W-processorer i sin design, sÄ Intel verkar ha bestÀmt sig för att Apple Àr det enda företaget som kommer att kunna anvÀnda de nyare 28 W, 10: e generationens Ice Lake-delar. Detsamma gÀller för sina 10 W, Ice Lake Y-processorer.

Utbredda rapporter tyder pÄ att Apple har arbetat med ARM-baserade processorer för sina Mac-datorer i flera Är nu, förmodligen för att minska sitt beroende av Intel-chips som inte verkar bli mycket snabbare med varje ny generation.

Det betyder dock inte att dess förhÄllande till Intel lider, och det verkar faktiskt som att det kan bli starkare. Som upptÀcktes av folket pÄ Notebookcheck har vissa marker frÄn Intels 10: e generationens Ice Lake-sortiment markerats som exklusiva för Apple-produkter.

Ta Core i7-1068G7, som ska vara den mest kraftfulla delen i hela sortimentet. Nyligen tog Intel tyst bort chipet frÄn sin online-databas och lade till Core i7-1068NG7. För att ytterligare komplicera saker gjorde kiseljÀtten samma sak med Core i5-1038G7, som har ersatts av i5-1038NG7.

Uppenbarligen betecknar ‘N’ i namnet dessa som Apple-exklusiva marker som bara kommer att gĂ„ in i företagets nya 13-tums MacBook Pro som levereras med ett förbĂ€ttrat tangentbord och lanserades tidigare denna mĂ„nad. Delarna Ă€r klassade för en TDP pĂ„ ​​28 W, medan resten av Ice Lake-U-chipsen som gĂ„r in i de flesta bĂ€rbara datorer Ă€r klassade för en TDP pĂ„ ​​15 W och kan konfigureras för upp till 25 W.

Detsamma gÀller den senaste MacBook Air, som drivs av en 10 W Core i7-1060NG7 och Core i5-1030NG7, medan andra bÀrbara datorer har 9 W delar frÄn Ice Lake Y-sortimentet. Vad Apple fÄr med N-versionerna av chipsen Àr en mindre paketstorlek, högre basfrekvens och 50 procent fler exekveringsenheter pÄ den integrerade Iris Plus-grafiken.