Intel lovar nio timmars verklig batterilivslÀngd i bÀrbara datorer med Project Athena

Intel lovar nio timmars verklig batterilivslÀngd i bÀrbara datorer med Project Athena

“Intels projekt Athena skulle medföra en betydande förĂ€ndring av lyhördheten i ultrabooks, samtidigt som anvĂ€ndarna gĂ„r till möten som lĂ€mnar laddaren hem”

Intel satsar stort pÄ sitt Project Athena, som Àr utformat för att ta itu med den mycket debatterade frÄgan om verklig batterilivslÀngd pÄ bÀrbara datorer. Medan mÄnga tillverkare gör höga krav pÄ lÄng batteritid pÄ bÀrbara datorer, visar de sig sÀllan att vara sanna, eftersom riktmÀrkena som dessa poÀng baseras pÄ ofta Àr förÄldrade och anvÀnder i stort sett förÄldrade eller skevda testprocesser för att nÄ de annonserade batteripoÀngen. Nu, med Project Athena, hÀvdar Intel att detta Àr pÄ vÀg att förÀndras, och de första fallen av detta borde ses i premium ultrabooks frakt 2020 och framÄt.

Project Athena Ă€r ett nytt initiativ frĂ„n Intel som syftar till att göra Windows-bĂ€rbara datorer mer responsiva, intuitiva och erbjuda omfattande batteristöd. Marknadsföringsmaterialet för projektet, som visas av GrĂ€nsen, annonserar Windows- och Intel-drivna bĂ€rbara datorer som Ă€r mycket mer lyhörda vid starttider, eller “tid frĂ„n öppet lock till handling”, för att vara helt specifika. Dessa bĂ€rbara datorer förvĂ€ntas ocksĂ„ vara generellt snabbare i drift, och med tanke pĂ„ pĂ„stĂ„endet förvĂ€ntar vi oss att Intels kommande 10: e generationens Ice Lake-processorer driver dem med SSD-lagringsmedia, Wi-Fi 6-anslutning och tillhörande, integrerade AI-assistenter, som Alexa handsfree-stöd lĂ€ggs ovanpĂ„ Microsofts egna Cortana.

Intel Project Athena

I centrum för allt detta Ă€r batteriets livslĂ€ngd, en frĂ„ga som lĂ€nge har plĂ„gat Windows-bĂ€rbara datorer över hela vĂ€rlden. Med det nya initiativet hĂ€vdar Intel att de bĂ€rbara datorerna i frĂ„ga borde fĂ„ nio timmars verklig batterilivslĂ€ngd, hĂ€vdar GrĂ€nsen. Detta bör vara sĂ€rskilt anvĂ€ndbart för affĂ€rsmĂ€n och konsulter, som ofta arbetar pĂ„ sprĂ„ng under lĂ„nga perioder, och tillgĂ€ngligheten till laddpunkter kan ofta vara knapp. Dessutom minskar anvĂ€ndningen av smala och lĂ€tta ultrabooks automatiskt om man ska slĂ€pa runt en stor laddningsadapter med dem – poĂ€ngen Ă€r trots allt att resa lĂ€tt och att behöva alltid bĂ€ra en tung bĂ€rbar laddare Ă€r kontraproduktiv i denna process.

Som med i stort sett alla teknologier kommer den första tekniken med de dyra premiummaskinerna. Detta Àr en betydande avskrÀckande inledningsvis, för inte alla har rÄd med bÀrbara datorer som kostar högre Àn Rs 1,00,000, men om antagandet för Intels senaste standarder tar fart kan du bekvÀmt förvÀnta dig att de sÄ smÄningom kommer till de överkomliga, vanliga segmenten.