Intel sÀger att kommande marker kommer att innehÄlla korrigeringar för Spectre och Meltdown

Intel sÀger att kommande marker kommer att innehÄlla korrigeringar för Spectre och Meltdown

Tidigare i Ă„r blev teknikvĂ€rlden upprörd nĂ€r team av sĂ€kerhetsforskare, som agerade oberoende av varandra, grĂ€vde ut tvĂ„ chip-sĂ„rbarheter som i huvudsak pĂ„verkade varje Intel-processor som slĂ€pptes under det senaste decenniet. SĂ„rbarheterna dubbades Spöke och SmĂ€ltning, och försĂ„g skadliga aktörer med möjligheter att komma Ă„t kĂ€nslig data – som anvĂ€ndarnamn och lösenord – Ă€ven om de lagras i ett skyddat minne.

Genom att lĂ€gga till ytterligare ett skam i saken rullade Intel kort dĂ€refter ut en sĂ€kerhetsuppdatering bara för att varna OEM-tillverkare och anvĂ€ndare att inte installera den mitt i rapporterna om att korrigeringsfilen i sig “kan introducera högre Ă€n förvĂ€ntat omstart och annat oförutsĂ€gbart systembeteende.”

Nu kommer ett meddelande via Intel att företagets nĂ€sta generation Xeon och 8: e generationens Intel Core-processorer – som Ă€r planerade att slĂ€ppas under andra halvĂ„ret 2018 – kommer att inkludera designförĂ€ndringar utformade för att bekĂ€mpa varianter av Spectre och Meltdown-sĂ„rbarheterna.

“Vi har redesignat delar av processorn för att införa nya skyddsnivĂ„er genom partitionering som skyddar mot bĂ„de varianter 2 och 3”, sĂ€ger Intels vd Brian Krzanich i ett pressmeddelande. “TĂ€nk pĂ„ denna partitionering som ytterligare” skyddande vĂ€ggar “mellan applikationer och anvĂ€ndarbehörighetsnivĂ„er för att skapa ett hinder för dĂ„liga skĂ„despelare.”

NĂ€r det gĂ€ller befintliga maskiner konstaterar Krzanich att Intel har rullat ut mikrokoduppdateringar för “100% av Intel-produkter som lanserats under de senaste fem Ă„ren som krĂ€ver skydd …”

I samband med pressmeddelandet slÀppte Intel ocksÄ en video med en enkel förklaring till hur Specter och Meltdown-sÄrbarheterna fungerar. Du kan kolla in det nedan.