Intel tillkÀnnager 9: e generationens Core H-mobila processorer och ett nytt GPU-styrverktyg

Intel processors_generic - featured

“Det nya GPU-kontrollverktyget kommer att ersĂ€tta den Ă€ldre Intel HD-grafikpanelen som finns tillgĂ€nglig pĂ„ integrerade Intel-processorer”

Tidigare denna vecka, under Game Developers Conference, tillkÀnnagav Intel ett par nya saker. Det avslöjade den kommande 9: e generationens H-serieprocessor, men Ätnjöt inte nÄgra detaljer om chipsets. Bortsett frÄn det tillkÀnnagav chiptillverkaren ocksÄ det nya Intel Graphic Command Center-verktyget. Denna nya programvara kommer att ersÀtta Intel HD Graphics Panel som för nÀrvarande Àr tillgÀnglig för Intel-processorer med integrerade GPU: er.

Intel avslöjade inga detaljer om H-serieprocessorerna, men uppgav att dessa skulle vara prestandaklass mobila processorer. Dessa nya processorer kan lanseras mot slutet av juni eller början av juli. Företaget anvÀnde en Microsoft Surface Studio som testÀmne för de nya chipsetsen, men tillhandahöll ingen demo. SÄdana tvÄ-i-ett-produkter skulle vara mÄlet för den nionde generationens H-serie mobila chipsets.

Intel processors_generic - presenterad

NÀr vi pratar om Intel Graphic Command Center, kommer detta nya verktyg att hjÀlpa till med Intels Ice Lake-processorer. Dessa nya processorer kommer att levereras med den senaste generationen integrerade GPU: er och förvÀntas komma senare i Är. Intel arbetar ocksÄ med att lansera sin egen uppsÀttning diskreta GPU: er för att ta emot AMD: s Radeon GPU. Programvaran bör ocksÄ vara anvÀndbar för att skapa grunden för dessa nya GPU: er.

Det nya verktyget Àr en vÀlbehövlig förbÀttring och ger gott om kontroller för anvÀndaren. Du kan styra fÀrg, kontrast, skÀrpa och andra instÀllningar med detaljerad precision. Den har enkel optimering av ett klick för spel och innehÄller förklaringar för varje instÀllning. Drivrutinsuppdateringar automatiseras ocksÄ nu, sÄ att du kan fÄ den senaste versionen sÄ snart den slÀpps.

En betaversion av verktyget Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för utvecklare, men det Àr fortfarande i ett tidigt skede, sÄ förvÀnta dig inte mycket just nu. Programvaran fungerar med sjÀtte generationens Intel Core-chipsets och senare. Du kan ladda ner Intel Graphic Command Center gratis frÄn Microsoft Store. Intel kommer sannolikt att inkludera drivrutinerna med nyare chipsets och kort, men för tillfÀllet mÄste du ladda ner det sjÀlv. Verktyget Àr ocksÄ endast tillgÀngligt för Windows 10 frÄn och med nu, men kommer att göra det till macOS och Linux inom en snar framtid.