Intels allt-i-ett-hopfÀllbara smartphonepatent visas i render

Intels allt-i-ett-hopfÀllbara smartphonepatent visas i render

“Den hopfĂ€llbara Intel-enheten har en tredelad vikbar design som skapar en ramlös smartphone och en massiv surfplatta med dedikerad stylusplats”

Intels anstrÀngningar för en hopfÀllbar smartphone beskrivs i ett patent för ganska lÀnge sedan. Nu, LÄt oss bli digitala har publicerat renderingar baserade pÄ patentet och visar hur enheten kan se ut om den tas i produktion med patentskisserna. Designen skiljer sig nÄgot frÄn de konventionella vikbara smartphonedesignerna som OEM-tillverkare över hela vÀrlden hittills har anvÀnt, med den hÀr som visar en tredelad vikbar design.

Vikbar Intel-telefon 3 - i text

Enligt renderingen kan enheten vikas in i en smartphone med blödande kanter med hörlurar och andra sensorer inbÀddade under skÀrmen. NÀr den vÀl har vikits blir formfaktorn ganska tjock, Àven om det Àr förstÄeligt med tanke pÄ att den har en tredubbel design. NÀr den vÀl har öppnats öppnar den sig i en surfplatta med en massiv skÀrm som kan stuva bort en penna i de vikta veck. Pennan kan uppenbarligen anvÀndas för att klotter samt förbÀttra produktiviteten. Enheten kan ocksÄ ha skrÀddarsydd firmware, vilket kan göra att en del av den kan vikas och anvÀndas som ett stativ.

Vikbar Intel-telefon 2 - i text

Det kan ocksÄ vikas in i en triangulÀr form, vilket i sin tur skulle underlÀtta en smartphone som kan klippas upp för att enkelt se innehÄll. NÀr det gÀller firmware kan ett anpassat grÀnssnitt utformas sÄ att det gÄr att vÀxla mellan surfplattor, mindre surfplattor och smarttelefonformfaktorer med automatiskt anpassande programvara. Det kan ocksÄ komma nÀra den typ av en sammanslagning av formfaktorenhet för en mobil-dator som Microsoft rapporteras utforska med sitt Project Andromeda-koncept.

Intel vikbar telefon 1 - i text

Patenten matchar den riktade beskrivningen av en enhet som kan passa i fickorna, ringa samtal, ta överlĂ€gsna fotografier och videor, fungera som en konst- och produktivitetsanordning och passa som en konvertibel lĂ€ttviktig dator och dĂ€rmed slĂ„ samman alla formfaktorer i en enhet. Det finns svĂ„righeter att implementera denna design – att fĂ€lla den tre gĂ„nger skulle göra det ganska skrymmande att hĂ„lla. Medan vi omfattande har tĂ€ckt hur Google (med sitt kommande Fuchsia OS) och Microsoft arbetar med att skapa anpassningsbara operativsystem som kan vĂ€xla i form mellan smartphones, surfplattor och bĂ€rbara datorer, Ă€r vi fortfarande lite borta frĂ„n att förverkliga en sĂ„dan enhet i verkligheten produktionsform.

Även om Intel fortsĂ€tter med detta patent och sĂ€tter det i produktion i samarbete med en OEM, Ă€r vi ganska sĂ€kra pĂ„ att det inte kommer att hĂ€nda snart. Med detta sagt kommer enheter med variabel formfaktor, adaptivt operativsystem och ultraportabilitet att öka under de nĂ€rmaste Ă„ren, vilket Ă€r nĂ€r detta patent av Intels kan visa sig vara mycket relevant för branschen.