Intels Dancing Drones lyser upp Super Bowl Halftime Show

Intels Dancing Drones lyser upp Super Bowl Halftime Show

Super Bowl Halftime Show Àr ett av Ärets mest efterlÀngtade glasögon. Enorma kÀndisar, populÀra lÄtar och hÄrt arbetande scenhÀnder kombinerar en miljon dollar konsert pÄ vÀrldens största scen. Men vad mÄnga inte vet Àr att det hÀr evenemanget Àr en testplats för nÄgra av de mest innovativa teknikerna pÄ marknaden. Och igÄr kvÀll behandlades vi med det bÀsta av det bÀsta: dansande LED-drönare.

Det stÀmmer ovanför Lady Gagas huvud ovanpÄ NRG Stadium i Houston, tre hundra Intel Shooting Star-drönare lyser upp himlen och visar vÀrlden att de inte har sett nÄgonting Ànnu. Dronorna bildade en amerikansk flagga nÀr Lady Gaga dök upp pÄ fÀltet för att utföra resten av sin konsert, men de riktiga stjÀrnorna var redan ute i form av dessa otroliga underhÄllningsdronor.

Om du inte hade gissat Àr dessa dansdronor en ny typ av teknik. Dessa obemannade flygfordon var speciellt utformade för underhÄllningsevenemang som musikfestivaler och sportevenemang. Den specialbyggda quadcopter-dronen Àr tydligt utrustad med LED-lampor som kan skapa mer Àn 4 miljarder fÀrgkombinationer. Kanske mer imponerande, de kan enkelt programmeras för alla animationer, som Super Bowl Halftime Show tydligt visade. Medan denna teknik har visats i YouTube-videor och andra mindre arenor, Àr det första gÄngen dansdronorna visas i ett tv-evenemang.

“Lady Gaga och Super Bowl kreativa team ville ta fram nĂ„got som aldrig hade gjorts förut och vi kunde kombinera Intel drone-innovation med hennes konstnĂ€rskap för att fĂ„ en verkligt unik upplevelse”, sĂ€ger Josh Walden, senior vice president och general chef för New Technology Group, Intel i ett uttalande. “Potentialen för dessa ljusshow-drönare Ă€r oĂ€ndlig och vi hoppas att den hĂ€r upplevelsen inspirerar andra kreativa, artister och innovatörer att verkligen tĂ€nka pĂ„ hur de kan integrera drone-teknik pĂ„ nya sĂ€tt som Ă€nnu inte har tĂ€nkt pĂ„.”

Objektivt sett Àr denna teknik fantastisk. Medan delarna inte Àr för komplicerade (LED-lampor, drönare och animationsprogramvara), blev resultatet inget annat Àn hisnande. Och med de möjliga anvÀndningsomrÄdena för denna teknik som i huvudsak Àr oÀndliga inom underhÄllningssektorn, kan Intels dansdronor vara funktionen hos mÄnga sportrelaterade glasögon under de kommande Ären.

Foto: Intel