Intels nÀsta generations processor Àr Ice Lake, och det pratas redan om det

Intels nÀsta generations processor Àr Ice Lake, och det pratas redan om det

Intels nÀsta generation av processorer, kallad Coffee Lake, har inte ens sÀkrat ett slÀppdatum Àn, men det hindrar inte den framÄtblickande teknikjÀtten frÄn att reta tillkÀnnagivandet om nÀsta generations chips och till och med de efter det. SÄ medan vi vÀntar pÄ nyheter om den eventuella lanseringen av Coffee Lake och Cannon Lake efter det, kan vi drömma om processorerna som kommer att övertrÀffa dem: Ice Lake och Tiger lake.

Intels fortsatta förbÀttring av dess 14nm mikroarkitektur har drabbat nÄgra ganska allvarliga hakar, vilket fördröjer lanseringen av ovannÀmnda 10nm Cannon Lake med över ett Är. Samtidigt gjorde företaget klart att Kaby Lake inte var den sista av sina 14nm chips, och att en ny 14nm ++ generation kallad Coffee Lake var pÄ gÄng.

Var Coffee Lake och Cannon Lake faktiskt stĂ„r i förhĂ„llande till varandra Ă€r fortfarande inte helt klart, men Intel pratar redan (nĂ„gonsin sĂ„ lite) om sin eftertrĂ€dare, som kallas Ice Lake. Ice Lake kommer att byggas pĂ„ 10nm + -processen – och bara för att upprepa, 10nm-processen har inte ens sett dagens ljus Ă€n – och dess eftertrĂ€dare, Tiger Lake, förvĂ€ntas vara 10nm ++ -förfining som kommer fram till 2019.

Anledningen till förseningen, som Ars Technica konstaterar, verkar vara att Intel tvingades flytta arbetskraften frÄn sina 10 nm-anstrÀngningar för att stÀrka förfiningen av 14 nm-chipsen och förbereda processen för produktion. TÀnk pÄ att Intel ursprungligen förvÀntade sig ha 10 nm chips pÄ marknaden i slutet av 2016, med 7 nm redo att skickas redan 2017.

Nu har tidslinjen drivits tillbaka dramatiskt (7nm förvÀntas inte komma fram till 2020), sÄ det Àr vettigt att företaget redan hade sitt namngivningsschema genomtÀnkt. Med det sagt, att faktiskt avslöja namnen pÄ marker i tidslinjen gör att de verkar mycket nÀrmare tillgÀngligheten Àn de faktiskt Àr.