Internet-integritetsproblem har precis nÄtt en heltidshöjd

Internet-integritetsproblem har precis nÄtt en heltidshöjd

Internetsekretess har varit ett viktigt bekymmer i nÀstan ett decennium. Under de senaste Ären har ett antal nya utvecklingar ökat deras rÀdsla. Edward Snowdens uppenbarelse att NSA spionerade pÄ amerikanska medborgare och en rad högt profilerade sÀkerhetsintrÄng har spelat en viktig roll.

Enligt en nyligen genomförd undersökning frÄn Pew Research Center Àr dessa farhÄgor större Àn nÄgonsin:

”68 procent av internetanvĂ€ndarna anser att gĂ€llande lagar inte Ă€r tillrĂ€ckligt bra för att skydda mĂ€nniskors integritet online; och 64 procent anser att regeringen borde göra mer för att reglera annonsörer. ”

Lagstiftare och företag stÄr inför ökat tryck för att hantera dessa problem. HÀr Àr nÄgra utvecklingar som har Àgt rum under de senaste Ären i kriget för att skydda integriteten pÄ nÀtet.

FTC-intervention

Federal Trade Commission har spelat en viktig roll i upprĂ€ttandet av nya integritetsstandarder för InternetanvĂ€ndare. År 2011 avgjorde den en civilrĂ€ttslig rĂ€ttegĂ„ng med Facebook pĂ„ grund av integritetsintrĂ„ng pĂ„ nĂ€tet. Enligt villkoren i förlikningen mĂ„ste Facebook följa 20 Ă„rs sekretessgranskningar.

SÄdana bosÀttningar har dock inte lindrat oro för konsumenternas integritet. Kongressen har nyligen vidtagit nya ÄtgÀrder för att ta bort federala tillsynsmyndigheters förmÄga att skydda konsumenternas integritet.

Statliga lagstiftare inför ny integritetslagstiftning

Kongressen införde nyligen en ny ÄtgÀrd för att ta bort Federal Communications Commission sin befogenhet att reglera internetintegritet. Detta har gett raseri bland mÀnniskor över hela landet.

MÄnga statliga lagstiftare har tvingats svara pÄ konsumenternas krav pÄ bÀttre integritetsskydd. Drew Hasen, en demokratisk lagstiftare i Washington State House, uppgav att en av hans vÀljare begÀrde nya integritetsÄtgÀrder pÄ statsnivÄ. Han arbetar för nÀrvarande med sina kollegor för att införa ett lagförslag som kommer att göra det.

”En av mina vĂ€ljare mailade mig och sa, jag Ă€r upprörd över att kongressen kommer att tillĂ„ta internetleverantörer att sĂ€lja min webbhistorik; kan vi göra nĂ„got Ă„t ​​det? Och jag sa, ja, jag vet inte. Det Ă€r en bra frĂ„ga. LĂ„t mig ta reda pĂ„ det. Det finns ingen konflikt hĂ€r. Jag menar att de federala enheterna bara har valt att inte agera. Federal lag pĂ„ detta omrĂ„de Ă€r ett golv snarare Ă€n ett tak. Det finns inget som skyddar stater frĂ„n att vara mer skyddande av privatlivet Ă€n den federala regeringen har valt att göra, sĂ€ger Hasen till NPR.

Bruce Tarr, senatens minoritetsledare i Massachusetts, har föreslagit ett lagförslag som krÀver att internetleverantörer begÀr tillstÄnd innan de samlar in och delar konsumentuppgifter.

Andra statliga lagstiftare förvÀntas införa liknande lagstiftning för att fylla tomrummet om FTC inte lÀngre ansvarar för att tillÀmpa federala sekretesslagar.

VarumÀrken svarar pÄ egen hand

Lagstiftare Àr inte ensamma för att hantera konsumenternas integritetsrisker. MÄnga varumÀrken vidtar nya ÄtgÀrder för att skydda konsumenternas integritet, som fÄr stöd bland konsumenterna.

Vissa internetleverantörer har infört nya ÄtgÀrder för att blidka konsumenter som Àr oroliga för deras integritet online. BigPipe, en NZ-bredbandsleverantör, Àr ett av de mest populÀra varumÀrkena som har lovat att skydda konsumenternas integritet.

”Vi visar bara data frĂ„n de senaste fem minuterna av din anslutning. DĂ€refter kasseras uppgifterna. VĂ„r trafikmonitor visar oss bara trafik över mycket breda kategorier, som “videostreaming” och “nedladdning”. NĂ€r det gĂ€ller videostreaming kan du titta pĂ„ Breaking Bad, Suits eller anime – vi vet inte, och vi bryr oss inte), ”skriver BigPipe pĂ„ sin webbplats.

Sökmotorleverantörer erbjuder ocksÄ bÀttre integritetspolicyer för att fÄnga kunder frÄn Google. 2013 övergav mÄnga Google-anvÀndare sökmotorjÀtten till förmÄn för Bing, som erbjuder mycket bÀttre integritetsskydd.

Samma fenomen Àger rum i mÄnga sociala nÀtverk. Trots deras överklagande pÄ mÄnga sÀtt kÀmpar nyare sociala nÀtverk som Ello för att utöka sin anvÀndarbas pÄ grund av deras bristande respekt för integritet.

”Det leder oss till Ellos mest uppenbara brist: integritet. Även om det sociala nĂ€tverket lovar att skydda dig frĂ„n annonsörer och datamĂ€klare har det inga kontroller för att skydda dig frĂ„n andra anvĂ€ndare. Alla profiler Ă€r offentliga, sĂ„ alla kan hitta dig och se din profil. Det finns ingen blockeringsfunktion heller. Det Ă€r ocksĂ„ pĂ„ att göra-listan, skriver InfoWorlds Kristen Burnham.