iOS 11 kommer snart att vara tillgĂ€nglig för nedladdning – hĂ€r Ă€r allt du behöver veta

Detta kan vara kameratekniken som driver iPhones 2020 futuristiska AR-funktioner

Det Ă€r Ă€ntligen dagen mĂ„nga iPhone-, iPad- och iPod touch-anvĂ€ndare runt om i vĂ€rlden har vĂ€ntat pĂ„. Den slutliga iOS 11-versionen kommer att lanseras pĂ„ tisdag till kompatibla enheter runt om i vĂ€rlden. iOS 11 var tillgĂ€nglig i beta sedan juni, och vi har redan upptĂ€ckt sina bĂ€sta knep sedan dess. Det tar över ett stort antal nya funktioner, och det kommer att förĂ€ndra hur du anvĂ€nder iPad helt. Du kanske redan har testat iOS 11, men de flesta anvĂ€ndare har inte gjort det, och de kommer att fĂ„ programuppdateringspings senare pĂ„ tisdag – hĂ€r Ă€r vad de behöver veta.

Kompatibla enheter

iOS 11 Ă€r verkligen den största uppdateringen för iPad nĂ„gonsin, och en stor release för iPhone. Men inte alla iOS-enheter skapas lika, vilket innebĂ€r att olika Ă€ldre modeller hĂ„ller pĂ„ att “dödas”. I stĂ€llet för att erbjuda en sub-par-upplevelse valde Apple att helt enkelt avbryta stödet för Ă€ldre modeller, vilket innebĂ€r att vissa anvĂ€ndare inte kommer att kunna anvĂ€nda iOS 11 pĂ„ sina befintliga prylar.

Du mÄste ha minst en iPhone 5s, iPad mini 2 eller iPod touch 6: e generationen för att köra iOS 11. HÀr Àr hela listan:

BildkÀlla: Apple

SÀkerhetskopiera först

Det hÀr Àr inte första gÄngen Apple slÀpper en iOS-uppdatering, och det Àr troligt att du inte kommer att stöta pÄ nÄgra som helst problem. Men lÄt oss komma ihÄg att hundratals miljoner iOS-enhetsanvÀndare installerar iOS 11 samtidigt. PÄ chansen att nÄgot gÄr hemskt fel skulle du inte riskera att förlora en del av dina personuppgifter, inklusive vÀrdefulla minnen.

Oavsett om du sÀkerhetskopierar din telefon eller surfplatta automatiskt eller om du gör det manuellt, ta nÄgra minuter för att se till att du gör det innan iOS 11 rullar ut.

Medan du hÄller pÄ med det kanske du vill ta bort innehÄll som du knappast anvÀnder, inklusive appar och videor, för att göra plats för uppdateringen. Det finns fortfarande mÄnga iOS 11-anvÀndare som rockar 16 GB-enheter.

Den faktiska uppdateringsprocessen

Som varje Är finns det tvÄ sÀtt att uppdatera din telefon. En involverar ledningar och en inte. Det enklaste sÀttet att göra det Àr att gÄ till instÀllningar app nÀr du fÄr en uppmaning att iOS 11 Àr tillgÀnglig för nedladdning och startar processen. Nu mÄste du se till att du har en stadig internetkÀlla för att ladda ner filen, som kan vara sÄ stor som 2 GB. Batteriets livslÀngd Àr ocksÄ nÄgot att vara uppmÀrksam pÄ. Uppdateringsprocessen startar inte om du inte har minst 50% laddning kvar.

Du kan vÀlja att göra det via iTunes, men du mÄste ansluta iPhone till din dator. Fördelen hÀr Àr att du fÄr sÀkerhetskopiera din enhet lokalt innan uppdateringen startar, och din iPhone laddas medan du vÀntar.

BildkÀlla: Apple

Du kan ocksÄ skjuta upp uppdateringen till ikvÀll och fÄ iPhone eller iPad att uppgradera sig medan du sover och medan den laddas. NÀr du vaknar och antar att allt gÄr bra kommer du att hitta en iOS 11-enhet.

Slutligen, om Apple slutar uppleva nÄgra serverproblem nÀr det börjar rulla ut iOS 11, bör du vÀnta innan du uppgraderar. Gör det i morgon eller de följande dagarna. NÀr allt kommer omkring har du vÀntat sÄ lÀnge pÄ det.

Nedgradera fortfarande ett alternativ

Om du av nÄgon anledning inte gillar iOS 11 kan du nedgradera till iOS 10.3.3 direkt. Under en tid kommer Apple att fortsÀtta att underteckna bÄda operativversionerna för varje enhet, sÄ nu kommer chansen att göra det. Anta att du fortfarande Àr ansluten till din iOS 10-jailbreak, eller att du vill anvÀnda nÄgra 32-bitarsappar som utvecklare inte översyner för iOS 11, sÄ mÄste du bara byta tillbaka till iOS 10 sÄ snart du kan. Om du tycker att iOS 11 Àr för lÄngsam pÄ de Àldre iPhone 5s och iPad mini 2, bör du ocksÄ övervÀga att ÄtergÄ till förra Ärets programuppdatering.