iOS 11: s kontrollcenter stÀnger inte av Wi-Fi eller Bluetooth

iOS 11: s kontrollcenter stÀnger inte av Wi-Fi eller Bluetooth

En av de mest Àndrade delarna av iOS i den senaste uppdateringen Àr Control Center. Den har ett nytt utseende, nya vÀxlar och till och med en ny plats för (framtida) iPhone X-anvÀndare. Allt detta Àr mycket synligt, men en sak som Àr mycket mer subtil Àr tweaks till Bluetooth- och Wi-Fi-vÀxlarna i Control Center.

I iOS 11 stÀnger dessa vÀxlar inte av Bluetooth- och Wi-Fi-radioerna. IstÀllet inaktiverar de de flesta (men inte alla tjÀnster) frÄn att anvÀnda dessa radioapparater. Din anslutning till din Apple Watch kommer till exempel att förbli Àven om du stÀnger av Bluetooth. AirDrop, AirPlay, platstjÀnster och andra Apple-tjÀnster fortsÀtter att anvÀnda Wi-Fi efter att du har inaktiverat Wi-Fi-avstÀngningen.

Anledningen till Àndringarna Àr uppenbar, Ätminstone om du Àr en Apple-utvecklare. De flesta mÀnniskor förstÄr inte att din telefon passivt anvÀnder Wi-Fi för alla typer av lÄgenergiapplikationer (men viktigt!) Och att stÀnga av den kan skada dessa tjÀnster samtidigt som du inte sparar mycket batteritid. Att behÄlla dessa bakgrundstjÀnster medan du inaktiverar möjligheten att ansluta till Wi-Fi-nÀtverk eller Bluetooth-tillbehör verkar förmodligen som en elegant lösning för Apple-utvecklare.

Men det Àr ett klassiskt exempel pÄ Apple Knowing Best. Företagets programvara har alltid haft rykte om att erbjuda en bekvÀmare upplevelse pÄ bekostnad av valet. Det Àr precis vad som hÀnder hÀr.

Nu kan du fortfarande stÀnga av Bluetooth och Wi-Fi ordentligt frÄn appen InstÀllningar. Men du kommer bara att upptÀcka det om du gÄr pÄ jakt via internet eller lÀser Apples dokumentation. FÄ mÀnniskor kommer nÄgonsin att inse skillnaden mellan Control Center och InstÀllningar vÀxlar, och det Àr precis hur Apple vill ha det.