iOS 12 för att introducera en ny version av Apple Maps byggd helt frÄn grunden

Apples chef svarar pÄ klagomÄl om böjda iPad Pro-enheter

Även om Apple Ă€r allmĂ€nt ansedd för sin programvara i vĂ€rldsklass, var lanseringen av Apple Maps tillbaka med iOS 6 inget annat Ă€n en förlĂ€genhet. Berömt var den första inkarnationen av Apple Maps full av buggar, frustrerande anvĂ€ndbarhetsproblem och framför allt kartlĂ€ggning av riktningar som var lĂ„ngt ifrĂ„n pĂ„litliga. En gĂ„ng till och med visade jag mig sent till ett bröllop eftersom Apple Maps navigerade mig bisarrt till en skolgĂ„rd i motsats till rĂ€tt bröllopsplats. Tack och lov var Google Maps dĂ€r för att rĂ€dda dagen.

Under de senaste Ă„ren har Apple Maps förbĂ€ttrats avsevĂ€rt. Inte bara har Apple lagt till en uppsjö av nya funktioner i appen, kartlĂ€ggningsanvisningarna har ocksĂ„ förbĂ€ttrats. ÄndĂ„ kan Apple Maps fortfarande inte skaka den utbredda uppfattningen att det inte Ă€r nĂ„got annat Ă€n en andra klass version av Google Maps och Waze. Den goda nyheten Ă€r dock att Apple Ă€r vĂ€l medveten om Apple Maps brister och företaget kommer snart att börja rulla ut en helt ny version av sin kartlĂ€ggningsprogramvara helt byggd frĂ„n grunden.

Ursprungligen framkom av Matthew Panzarino över kl TechCrunch, Apple har under de senaste fyra Ären arbetat hÄrt för att utveckla en ny version av Apple Maps som inte lÀngre kommer att byggas ovanpÄ data frÄn tredje part. Kommer du ihÄg de Apple-skÄpbilar som sÄgs i olika stÀder under de senaste Ären? Apple har anvÀnt dem för att bygga ut sitt eget bibliotek med kartdata.

“De nya Apple-kartorna kommer att vara första gĂ„ngen data som samlas in av dessa skĂ„pbilar faktiskt anvĂ€nds för att konstruera och informera sina kartor,” konstaterar Panzarino. “Det hĂ€r Ă€r deras kommande fest.”

Den uppdaterade versionen av Apple Maps kommer att debutera i Kalifornien-omrÄdet med nÀsta iOS 12 beta och kommer sedan att lanseras till andra stÀder senare i Är.

Den kanske mest intressanta aspekten av Apples nya kartlÀggningsinitiativ Àr att de kommer att förlita sig pÄ de miljoner iPhones som redan anvÀnds för realtidsdata om vÀg- och körförhÄllanden.

Den hemliga sÄsen hÀr Àr vad Apple kallar sondata. I huvudsak smÄ skivor av vektordata som representerar riktning och hastighet som överförs tillbaka till Apple helt anonymiserade utan nÄgot sÀtt att knyta den till en viss anvÀndare eller till och med nÄgon given resa. Det strÀcker sig in och smuttar pÄ en liten mÀngd data frÄn miljontals anvÀndare istÀllet, vilket ger en helhetsbild i realtid utan att kompromissa med anvÀndarens integritet.

Om du kör, gÄr eller cyklar kan din iPhone redan berÀtta detta. Nu om den vet att du kör kan den ocksÄ skicka relevant trafik- och routningsdata i dessa anonyma skivor för att förbÀttra hela tjÀnsten. Detta hÀnder bara om din kartapp har varit aktiv, sÀg att du kollar kartan, letar efter vÀgbeskrivning etc.

Den uppdaterade versionen av Apple Maps kommer ocksÄ att innehÄlla förbÀttrade sökresultat, rikare satellitbilder och mer detaljerad kartinformation som helhet, vilket framgÄr av bilden nedan.

Kort sagt, Apple Maps, nÀstan sex Är efter en mindre Àn fantastisk lansering, kan Àntligen vara redo att konkurrera med Google. Det finns mycket mer information om Apples kartlÀggningsplaner i TechCrunch hela artikeln som du kan kolla hÀr.