iOS 13.5 är ute nu med Covid-19-kontaktspårnings-API, tweaks till Face ID-upplåsning och Group FaceTime-samtal

iOS 13.5 är ute nu med Covid-19-kontaktspårnings-API, tweaks till Face ID-upplåsning och Group FaceTime-samtal
Slutsats: Den första iterationen av Apples kontaktspårnings-API som utvecklats tillsammans med Google har nu officiellt släppts för allmänheten som en del av iOS 13.5. Uppdateringen gör det också enklare att låsa upp Face ID för användare som bär en mask och innehåller mindre justeringar för FaceTime Group-samtal, nödtjänster och buggfixar.

Apple har betatestat koronavirusrelaterade funktioner för iPhones under de senaste veckorna, med den officiella iOS 13.5-uppdateringen som nu slår kompatibla modeller globalt.

De viktigaste höjdpunkterna i den här uppdateringen är ungefär desamma som rapporterats i ovannämnda beta, vilket medför Apples och Googles gemensamt utvecklade exponeringsanmälningssystem för att hjälpa folkhälsovården i kontaktspårning för användare som har testat positivt för Covid-19. och hjälpa regeringar att utforma förebyggande strategier för pandemin.

Det är valfritt för användare att aktivera / inaktivera dessa meddelanden som aktiveras när en tillhörande app har installerats. Google och Apple ser också fram emot att baka den här funktionen i sina operativsystem för att informera användare om potentiell Covid-19-exponering.

För användare som bär en ansiktsmask kommer Face ID nu att låsa upp snabbare genom att automatiskt presentera alternativet för inmatning av lösenord efter ett svep uppifrån och ned på skärmen. Denna funktion replikeras över andra områden som App Store, Apple Pay, iTunes och tredjepartsappar som använder Face ID.

Apple har också lagt till ett alternativ för att kontrollera automatisk framträdande på Group FaceTime-samtal för att förhindra att videoklippsstorlekar ändras när en deltagare talar och stöder nu att dela medicinsk information med räddningstjänster för amerikanska invånare när de ringer ett nödsamtal.

Face ID och FaceTime-relaterade uppdateringar, tillsammans med korrigeringar för strömmande video och delningsark har överförts till iPad, med ytterligare säkerhets- och stabilitetsfixar för Mail-appen i iPadOS 13.5.

tvOS och HomePod hoppar till version 13.4.5, medan äldre iPhones / iPads / iPods som inte stöds av iOS 13 får viktiga säkerhetsuppdateringar med iOS 12.4.7-patch.