iOS 13 för att enligt uppgift ta Siri-kontroller till appar frÄn tredje part, nya AR-upplevelser och mer

iOS 13 för att enligt uppgift ta Siri-kontroller till appar frÄn tredje part, nya AR-upplevelser och mer

“De nya funktionerna och API: erna för utvecklare skulle tillkĂ€nnages vid Apples WWDC 2019-konferens den 3 juni.”

Enligt en ny rapport kommer Apple att tillkÀnnage flera nya funktioner och API: er för utvecklare i iOS 13. Dessa skulle inkludera möjligheten att utöka Siri för att utföra tredjepartsÄtgÀrder, förbÀttringar av Marzipan, AR, NFC, Taptic Engine och mer . Apples WWDC 2019 startar den 3 juni och handlar mest om iOS 13 och macOS 10.15.

För det första kommer Apple att tillkÀnnage nya Siri-relaterade funktioner för utvecklare i iOS 13 och macOS. Med dessa nya avsikter kan utvecklare anvÀnda Siri i appar frÄn tredje part för att styra medieavspelning, söka, ringa röstsamtal, samla in information frÄn biljettappar, lÀgga till meddelandebilagor och mer. Detta innebÀr i grunden att Siri kommer att kunna göra mycket fler ÄtgÀrder relaterade till appar frÄn tredje part, som att styra uppspelning pÄ Spotify och spela upp videor pÄ Netflix.

apple-store-logotyp

Apple tillkÀnnager ocksÄ förbÀttringar av Marzipan-ramverket, vilket gör att iOS-appar kan fungera pÄ macOS. Rapporten sÀger att utvecklare nu kommer att kunna anvÀnda nya API: er som gör att UIKit-appar kan arbeta med Touch Bar pÄ MacBooks. Inte bara det, UIKit-appar med Split View fungerar pÄ macOS och har möjlighet att Àndra storlek precis som inbyggda appar för Mac. Enligt 9to5Mac, kommer utvecklare att kunna aktivera Mac-stöd pÄ UIKit-appar med ett enkelt klick pÄ en knapp i Xcode.

Vidare kommer det att finnas massor av nya funktioner som lÀggs till Augmented Reality pÄ iOS 13. Det kommer att finnas ett nytt Swift-ramverk för AR och en app som gör det möjligt för utvecklare att visuellt skapa AR-upplevelser. Utvecklare kommer att kunna anvÀnda ARKit för att upptÀcka mÀnskliga stÀllningar och mer. Spelutvecklare kan anvÀnda nya API: er och funktioner för att lÀgga till stöd för styrplattor och AR-headset med stereo.

Apple-iPhone-X-Augmented-Reality_thumb.png

Förutom dessa nya tillÀgg i iOS 13 kommer utvecklare ocksÄ att fÄ mer kontroll över Taptic Engine, möjligheten att lÀgga till lÀnkförhandsgranskningar i appar och förbÀttringar av NFC i tredjepartsappar. NFC-förbÀttringarna gör att appar kan lÀsa fler typer av taggformat, vilket innebÀr att appar kommer att fungera med flera olika typer av kortavlÀsare. Core ML, ramverket för maskininlÀrning, kommer ocksÄ att se flera förbÀttringar. Apple utökar ocksÄ API för dokumentskanning till appar frÄn tredje part.