iOS 13 för att introducera förnyade hÀlso- och pÄminnelsesappar, förbÀttringar av skÀrmtid och mer: rapport

Apple Àr enligt uppgift skyldig Samsung miljoner dollar eftersom det inte kunde sÀlja tillrÀckligt med iPhones

“IOS 13 kommer att innehĂ„lla ett” nytt, renare utseende “för widgetutrymmet för enklare Ă„tkomst, daglig rapportering av anvĂ€ndare i Health-appen, svepande tangentbord för hela systemet och mer”

Apples WWDC 2019-evenemang Àr mindre Àn en mÄnad bort. VarumÀrket Cupertino introducerar operativsystemen iOS 13, watchOS 6 och macOS 10.15 vid evenemanget. IOS 13-uppdateringen förvÀntas Àntligen lÀgga till mörkt lÀge, Siri-kontroller till tredjepartsappar, nya AR-upplevelser och mer. Nu, Bloomberg rapporter om att Àndringar av den senaste iOS-uppdateringen kommer att inkludera redesignad pÄminnelser-app, uppdateringar av iMessage och Apple Books, frekventa platser i Maps och mer.

Rapporterna noterar vidare att Apple Ă„terigen kommer att fokusera pĂ„ prestandaförbĂ€ttringar, tweaks till UI-animationer och tydligen ett “renare utseende” för widgetutrymmet. Apple kommer att hĂ€nvisa till mörkt lĂ€ge som “Svart och grĂ„tt”, och detsamma kan vĂ€xlas frĂ„n Control Center. HĂ€lso-appen kommer enligt uppgift ha en ny skĂ€rm som visar den dagliga uppdelningen av anvĂ€ndarens hĂ€lsa och aktiviteter. Dessutom kan iOS 13-uppdateringen ocksĂ„ innehĂ„lla ett svep-tangentbord och en dedikerad nedladdningshanterare i webblĂ€saren Safari.

apple-store-logotyp

Den nydesignade Notes-appen kommer att innehÄlla en ny rutnÀtlayout med sektioner för dagliga uppgifter, schemalagda uppgifter och mer. IOS 12: s skÀrmtid-funktion fÄr Àntligen förÀldrakontroll, sÄ att de kan stÀlla in vem som kan och inte kan kontakta sina barn vid vissa tillfÀllen. iOS 13 gör det ocksÄ möjligt för anvÀndare att stÀlla in profilbilder till iMessage och kommer att inkludera klistermÀrkeversioner av Animojos och Memojis. Mail-appen fÄr möjlighet att blockera inkommande e-post frÄn specifika kontakter och rapportera dem ocksÄ. Den kommande iOS-uppdateringen kommer ocksÄ att lÀgga till ett nytt vilolÀge som sÀgs mörkna lÄsskÀrmen, aktivera Stör ej och hÄlla bort aviseringar. Apple kommer enligt uppgift lÀgga till möjligheten att komma Ät sÀkerhetskameror direkt frÄn Home-appen och anvÀndare kan ocksÄ se tidigare inspelningar.

Uppdateringen för iPad förvĂ€ntas lĂ€gga till ett nydesignat multitasking-fack, en “tweaked” startskĂ€rm och möjligheten att vĂ€xla mellan flera versioner av samma app. NĂ€r det gĂ€ller Apple Watch-uppdateringen kommer den att ta med en ny minirĂ€knare, ljudböcker, röstmemo och en App Store pĂ„ enheten, vilket gör det bekvĂ€mt för anvĂ€ndare att ladda ner appar direkt frĂ„n Watch. Det kommer ocksĂ„ att innehĂ„lla mĂ„nga urtavlor, ett nytt ‘Gradient’ ansikte och nya komplikationer som skulle inkludera batteristatus för hörapparater och mer. Uppdateringen av macOS 10.15 rapporteras fĂ„ en ny kombinerad app ‘Hitta min iPhone / Hitta mina vĂ€nner’.

HomePod fĂ„r Ă€ntligen stöd för fleranvĂ€ndare dĂ€r den smarta högtalaren kan upptĂ€cka olika anvĂ€ndarröster och erbjuda unika svar / förslag till varje anvĂ€ndare. Apple arbetar enligt uppgift ocksĂ„ med iOS 14, kodnamnet “Azul”, för 2020 som skulle innehĂ„lla stöd för 5G trĂ„dlösa nĂ€tverkshastigheter och ny AR-funktionalitet för nĂ€sta Ă„rs iPhones.