iOS 13 ‘Silence Unknown Callers’ -funktion för att bekĂ€mpa skrĂ€ppostsamtal

iOS 13 beta har ett kritiskt fel som kan avslöja alla dina lösenord

“IOS 13” Silence Unknown Callers “-funktionen kommer att tysta samtal frĂ„n okĂ€nda nummer och till och med skicka dem direkt till röstbrevlĂ„dan”

Apple introducerade Ă€ntligen iOS 13 pĂ„ WWDC-utvecklarkonferensen igĂ„r. Den senaste iOS-utgĂ„van ger det efterlĂ€ngtade mörka lĂ€get, Siri-förbĂ€ttringar, nya AR-upplevelser, förbĂ€ttringar av skĂ€rmtid och mer. Det Ă€r inte allt, för att hantera skrĂ€ppostsamtal har Apple introducerat en ny funktion för att hĂ„lla anvĂ€ndarna i fred. Funktionen ‘Silence Unknown Callers’ tystar automatiskt samtal frĂ„n okĂ€nda nummer och till och med skickar dem direkt till röstbrevlĂ„dan. Det hĂ€r alternativet kan slĂ„s pĂ„ / av frĂ„n instĂ€llningarna beroende pĂ„ anvĂ€ndarens preferenser.

Förklara funktionen sa Apple i ett blogginlĂ€gg: ”En ny instĂ€llning skyddar anvĂ€ndare frĂ„n okĂ€nda och skrĂ€ppost. NĂ€r instĂ€llningen Ă€r aktiverad anvĂ€nder iOS Siri-intelligens för att tillĂ„ta samtal att ringa din telefon frĂ„n nummer i Kontakter, E-post och Meddelanden. Alla andra samtal skickas automatiskt till röstmeddelandet. ” Dessutom hĂ€vdar Apple att iOS 13 kommer att anvĂ€nda Siri-intelligens för att endast tillĂ„ta samtal frĂ„n sparade kontakter, e-post och meddelanden. Det Ă€r vettigt att tro; dessa samtal dyker inte ens upp pĂ„ skĂ€rmen som vanliga samtal gör. IOS 13 kanske fortfarande spelar in dessa samtal bara om det Ă€r en nödsituation.

NĂ€r det gĂ€ller de andra iOS-funktionerna har Apple Ă€ntligen introducerat “Dark Mode” för iPhones med iOS 13, tillsammans med nya funktioner som röststyrning, ett svepande tangentbord, en moderniserad pĂ„minnelser-app och förbĂ€ttrad Apple Maps. Mörkt lĂ€ge, iOS 13 visar ett mörkt tema i nyheterna, kalendern, anteckningarna, iMessages, foton, delark och musikappar. Precis som tidigare iterationer, kommer iOS 13 att gĂ„ till iPhones i höst. iOS 13 kommer att stödja iPhone 6s och uppĂ„t samt den nya 7: e fĂ„ iPod touch.