iOS 13 tar bort 200 MB nedladdningsgrÀns för app över mobildata

iOS 13 beta har ett kritiskt fel som kan avslöja alla dina lösenord

“AnvĂ€ndare har valet att Ă„sidosĂ€tta grĂ€nsen och fortsĂ€tta nedladdningen eller trycka pĂ„ den senare för att ladda ner nĂ€r de Ă€r anslutna till ett Wi-Fi-nĂ€tverk”

Apple har nyligen höjt appnedladdningsgrÀnsen via mobildata frÄn 150 MB till 200 MB. Nu, med iOS 13-utgÄvan, tas denna grÀns bort helt. Med iOS 13, nÀr du försöker ladda ner en stor app frÄn App Store i ett mobilnÀtverk, skulle Apple trycka ut ett popup-varningsmeddelande om ytterligare datavgifter. AnvÀndare har valet att ÄsidosÀtta den och fortsÀtta nedladdningen eller skjuta upp den för nedladdning senare nÀr de Àr anslutna till ett Wi-Fi-nÀtverk. AnvÀndare har ocksÄ valet att ange ett standardalternativ, men behörigheten krÀvs alltid under roaming. Detta Àr en betydande inkludering och Àr sÀrskilt praktiskt nÀr det inte finns nÄgot Wi-Fi-nÀtverk i nÀrheten.

HÀmtningsgrÀns för iOS 13

Att vĂ€lja “alltid tillĂ„ta” -instĂ€llning frĂ„n iTunes och App Store-avsnittet i systeminstĂ€llningarna kommer inte heller att ge en dialogvarning lĂ€ngre. I jĂ€mförelse skulle iOS 12 inte tillĂ„ta nedladdning över 200 MB storlek pĂ„ en mobilanslutning. Dessutom ger iOS 13-uppdateringen det mest efterlĂ€ngtade mörka lĂ€get och visar ett mörkt tema i apparna Nyheter, Kalender, Anteckningar, iMessages, Foton, Dela ark och musik.

För att komma ihÄg kommer iOS 13 ocksÄ med nya funktioner som röststyrning, ett svepande tangentbord, en moderniserad PÄminnelser-app och förbÀttrad Apple Maps. Apple har Àntligen anpassat HomePod till varje anvÀndare; det betyder att det kommer att ha unika svar för anvÀndarfrÄgor. Apple hade lagt till en ny Portrait Lighting-effekt i iOS 13; detta möjliggör studionivÄjustering av ljus. Siri fÄr möjlighet att lÀsa meddelanden högt för anvÀndarna sÄ snart de anlÀnder och kan snart svara med röstkommandon.