iOS 13 visar en karta över alla platser dÀr appar spÄrade din plats

iOS 13 visar en karta över alla platser dÀr appar spÄrade din plats

“Apples fokus pĂ„ integritet pĂ„ WWDC 2019 kommer att göra att appar visar en kartvy över alla platser dĂ€r du har spĂ„rats”

Mitt i allt ovÀsen om krÀnkning av sekretess och platsspÄrning har Apples nyligen avslutade WWDC 2019 fört fram en massa viktiga sekretessfunktioner för alla dess operativsystem. Av dessa Àr en av de viktigaste funktionerna som inte har fÄtt mycket rampljuset en smidig liten popup som kommer att meddela en anvÀndare nÀr en installerad app, inklusive Apples egna systemappar, har anvÀnt platsdata och spÄrat anvÀndare över tid.

Det nya tillskottet anger inte bara att en app spÄrar din plats, utan anger ocksÄ anledningen till att appen har Ätkomst till platsinformationen. Dessutom kommer den att innehÄlla en kartvy över alla platser dÀr appen har taggat din plats. Vyn Àr mycket anvÀndbar för att göra programvarupraxis mer transparent och genomdriva strÀngare begrÀnsningar för apputvecklare som vill ha platsÄtkomst.

Sekretess för iOS 13

Att anvÀnda platsdata frÄn telefoner har varit en av de mest omtvistade aspekterna relaterade till integritet. Mot bakgrund av detta kan du aktivera popup-fönster som visar nÀr din platsinformation anvÀnds för att avgöra om du vill fortsÀtta att lÄta appen anvÀnda din plats eller aktivera den bara en gÄng. Kartvyn Àr ocksÄ avsedd att hjÀlpa utvecklare att övertyga dig om att lÄta dem anvÀnda platsinformationen för tjÀnster som verkligen krÀver det. Det Àr ocksÄ ett drag som lÄter dig se var allt du har taggats, vilket ger dig mer minutkontroll över hur du vill lÄta dessa tjÀnster fungera.

Tillsammans med den hÀr funktionen lÄter iOS 13 dig ocksÄ aktivera platsspÄrning bara en gÄng, vilket gör att appar ber dig om platsinformation varje gÄng det krÀver platsÄtkomst. Det Àr ocksÄ ett svar pÄ hur appar anvÀnder Wi-Fi och Bluetooth-koordinater för att ungefÀr spÄra din plats och visa riktade annonser och tjÀnster, och enligt Apple kommer sÄdana ÄtgÀrder snart att begrÀnsas frÄn iOS-ekosystemet.