iOS 14 finns pÄ en fjÀrdedel av alla aktiva Apple-enheter efter bara fem dagar

iOS 14 finns pÄ en fjÀrdedel av alla aktiva Apple-enheter efter bara fem dagar
Varför det betyder nÄgot: Apple har aldrig haft problem med mobil OS-fragmentering, en trend som fortsÀtter i Är Àven nÀr nya iPhones inte har startat i tid pÄ grund av Covid-19. Hur kommer Apples vÀntande lansering att pÄverka antalet framÄt? Vi fÄr reda pÄ det snart.

Det tar bara fem dagar för den senaste versionen av Apples mobila operativsystem att nÄ mer Àn en fjÀrdedel av de aktiva enheterna.

iOS 14, som anlÀnde en dag efter att Apple presenterade nya modeller av Apple Watch och iPad, körs pÄ cirka 26,73 procent av aktiva enheter enligt den senaste statistiken frÄn analysföretaget Mixpanel.

Naturligtvis mÄste tillvÀxten komma nÄgonstans. Antagandet av iOS 13 lÄg pÄ 90,63 procent förra tisdag men har sedan fallit till 65,81 procent. AnvÀndningen av versioner Àldre Àn iOS 13 Àr ocksÄ nere sÄ lite, frÄn 7,66 procent för en vecka sedan till 7,46 procent idag.

TÀnk pÄ att denna statistik inte Àr officiell. Apple vÀntar vanligtvis ungefÀr en mÄnad innan de publicerar siffrorna och med den försenade lanseringen av iPhone 12 i Är pÄ grund av pandemin kan det ta Ànnu lÀngre innan vi ser nÄgot officiellt frÄn hÀstens mun.

Apple lanserade den första versionen av iOS 14 för utvecklare den 22 juni 2020 och drev ut den första offentliga betaversionen till konsumenterna den 9 juli.

Masthead-kredit: JL Images