iOS 14 ger apputvecklare möjlighet att generera gratis eller rabatterade prenumerationskoder

iOS 14 ger apputvecklare möjlighet att generera gratis eller rabatterade prenumerationskoder
I ett nötskal: I iOS 14 kommer apputvecklare att kunna dela ut rabatterade eller gratis prenumerationer pÄ sina tjÀnster om de har dem. Just nu kan de bara göra detta pÄ global nivÄ. Med uppdateringen kommer de att kunna fÄ enskilda koder att ge till alla de vill ha.

PĂ„ onsdagen meddelade Apple att frĂ„n och med iOS 14 och iPadOS 14 eller senare, skulle en ny funktion tillĂ„ta utvecklare att ge ut gratis eller rabatterade prenumerationer. Erbjudandena Ă€r i form av en “engĂ„ngskod” som de kan ge fysiskt eller elektroniskt till kunderna.

Möjligheten att erbjuda rabatterade prenumerationer Ă€r inte ny för Apples mobilplattformar. För nĂ€rvarande kan apptillverkare ge rabatter, men de Ă€r ett filt erbjudande. Med Apples nĂ€sta iteration av iOS och iPadOS kan utvecklare fĂ„ koder individuellt för att “skaffa, behĂ„lla eller vinna tillbaka prenumeranter.”

“[The new feature gives developers access to] unika, alfanumeriska koder som ger gratis eller rabatterade priser för automatiskt förnybara prenumerationer, “förklarade Apple för utvecklare.” Ge dina engĂ„ngskoder digitalt eller offline vid fysiska hĂ€ndelser, tillsammans med produkter och mer. “

Funktionen ska ge apptillverkare som har prenumerationer mer kontroll över vem som fÄr erbjudanden pÄ prissÀttning snarare Àn att erbjuda rabatter till alla. De kan distribuera dem via e-post eller andra digitala medel, dela ut dem personligen eller till och med inkludera dem i produktförpackningar.

Koderna kan lösas in pÄ ett av tre sÀtt. AnvÀndare kan ange koden pÄ App Stores befintliga kodinlösningssida. Det kommer ocksÄ att finnas en webbportal för att ange koder. Det sista alternativet Àr att lösa in dem direkt i appen, men utvecklaren mÄste implementera presentCodeRedemptionSheet API för att den ska fungera.

Funktionen nÀmndes inte under Apples WWDC-keynote, vilket fÄr en att tro att det Àr ett relativt nytt tillskott. Apple har varit centrum för negativ publicitet nyligen. Mellan dess mÄnga antitrustfrÄgor och den mycket offentliga och bittra tvisten med Epic Games behöver Cupertino lite positiv PR. Medan gesten inte kommer att slÀcka företagets mÄnga brÀnder, Àr det Ätminstone nÄgot som utvecklare kan hitta till hjÀlp för att vÀxa sina affÀrer.