iPad Air 2019-nedbrytning avslöjar liknande design som 10,5-tums iPad Pro

Apple iPad Air Teardown

”IPad Air 2019-nedbrytningen av iFixit avslöjar designlikheter med iPad Pro 10.5 och överdriven limanvĂ€ndning komplicerar reparationsförmĂ„gan”

Efter att ha avslöjat nedbrytningen av Apples femte generation iPad mini för ett par dagar sedan Àr iFixit tillbaka med nedbrytningen av den nya iPad Air. Det pÄstÄr sig ha stött pÄ liknande svÄrigheter som det gjorde med iPad mini. Den interna designen och funktionerna i den senaste iPad Air har mÄnga likheter med den 10,5-tums iPad Pro, inklusive det centrala logikkortet, dubbelcellsbatteri, Apple Pencil-stöd och smart kontakt.

Apple iPad Air Teardown

PÄ samma sÀtt som de flesta Apple-produkter, för att ta av skÀrmen krÀvs vÀrmesugning och skÀrning av limet som hÄller den. NÀr den har tagits bort ser du den interna layouten som visar 30,8Wh-batteriet anslutet under logikkortet vilket Äterigen Àr svÄrt att koppla bort. Logikkortet Àr placerat i mitten och under det sitter surfplattans hÄrdvara, inklusive Apple A12 Bionic-chipset, 3 GB SK Hynix LPDDR4X RAM, 64 GB Toshiba NAND-flashminne, USI 39S00551 Bluetooth / Wi-Fi-modul och ett par Broadcom BCM15900B0 pekskÀrmsstyrenheter. Displaykablarna Àr för korta för att enkelt ta bort kabelfÀstet.

Apple iPad Air Teardown-1

Den nya iPad Air Ă€rver ocksĂ„ 10,5-tums iPad Pro-dimensioner. iFixit noterar att mĂ„nga iPad Air-komponenter Ă€r modulĂ€ra och kan enkelt bytas ut utan att störa annan hĂ„rdvara, men blixtporten Ă€r ansluten till moderkortet. I stĂ€llet för iPad Pro-högtalare finns det ett metallfĂ€ste och tvĂ„ stolpar inbyggda i iPad Air-fodralet som sannolikt stöder skĂ€rmen och rymmer ytterligare antenner i LTE-modellerna. Överdriven anvĂ€ndning av lim hĂ„ller mĂ„nga delar och kablar pĂ„ plats, vilket gör reparationerna komplicerade. IPad Air fĂ„r bara tvĂ„ av tio pĂ„ reparationsskalan.