iPad mini 2019-nedbrytning visar att det är ganska svårt att reparera

iPad mini 2019-nedbrytning visar att det är ganska svårt att reparera

“5: e generationens iPad mini får ett liknande arrangemang som iPad mini 4, men gör reparationer av skärmar och batterier svåra”

iFixit har avslöjat sin senaste nedrivningsrapport för den nya 5: e generationens iPad mini. Förutom de uppgraderade specifikationerna har nedbrytningen avslöjat att den nya iPad mestadels behåller en liknande intern layout jämfört med den tidigare iPad mini-modellen. Detta är i linje med förväntningarna, eftersom det behåller samma 7,9-tums kropp som tidigare, samtidigt som det bara uppdaterar internt och lägger till Touch ID.

iPad Mini 5 iFixit nedbrytning

Intressant är det den nya biometriska sensorn som orsakar en plåga, tillsammans med tillsatt lim och ett lite rörigt arrangemang inuti. Medan den tidigare iPad mini inte hade fingeravtryckssensorn, gör den nya det och den är monterad ovanpå skärmen. Detta skulle inte ha orsakat något problem, men montering av skärmen gör det lite knepigt om användare försöker göra reparationer själva.

Inuti den nya iPad noterar iFixit att Apple inte har inkluderat några dragflikar på batteriet, och limen är ganska smutsiga. Även skärmen har onödigt mycket lim och sitter fast i tätt, vilket gör det extremt svårt att ta bort och utsatt för enkla skador. Dessutom är skärmen passande så att avlägsnande av den kan leda till oavsiktlig skada på Touch ID-fingeravtryckssensorn och kan leda till att fingeravtryckssensorfunktionen förloras när man utför reparationer. Med tanke på att batteriet och skärmen är bland de mest servicerade elementen i en enhet, är det ganska olyckligt att de nu har blivit svårare att ta bort, vilket i sin tur gör den nya iPad mini svårare att reparera än sin föregångare.

iPad Mini 5 iFixit nedbrytning - i text

IFixit konstaterar dock att det också finns en ny batterikontaktdesign som hjälper till att skydda skärmens bakgrundsbelysning från oavsiktliga reparationer, vilket hjälper iPad mini att rädda något ansikte. Trots det har iFixit så småningom gett det två av tio poäng, vilket är mycket lågt på reparationsbarhetsskalan. IPad mini har inte så sofistikerad monteringskort som iPhones, vilket är något som företaget kan se ut att förbättra i framtiden.