iPhone 12 Àr enligt uppgift fortfarande pÄ rÀtt vÀg för höstlansering trots komponentförseningar

iPhone 12 Àr enligt uppgift fortfarande pÄ rÀtt vÀg för höstlansering trots komponentförseningar
I korthet: Det ser ut som att Kina har koronavirusutbrottet under kontroll i regionen, men Apples försörjningskedja gÄr fortfarande lÄngsammare Àn planerat för att bygga den nya iPhone 12. Enligt industrins insiders har företaget fortfarande minst en mÄnad innan det kan börja montera de nya telefonerna, men annars ser det ut som att det ursprungliga lanseringsfönstret fortfarande Àr ett realistiskt mÄl.

Tillbaka i november 2019, nÀr koronaviruset inte fanns pÄ nÄgon radar, sa Apple till leverantörer att förvÀnta sig över 100 miljoner bestÀllningar av sin kommande 5G-kompatibla iPhone 12. Det började se mycket mindre realistiskt ut tidigare denna mÄnad i samband med en betydande avmattning. produktion och förseningar i leveranskedjan för viktiga komponenter.

ÄndĂ„ har bĂ„de Apple och analytiker hĂ€vdat att det inte finns nĂ„gon anledning att tro att företaget kommer att behöva försena lanseringen av nĂ„gon av de produkter som planeras för detta Ă„r. Och helt sĂ€kert, Apple lanserade nyligen en uppdaterad version av Retina MacBook Air med ett saxtangentbord, med MacBook Pro som förvĂ€ntas vara en av de stora höjdpunkterna i WWDC endast online.

Företaget uppdaterade ocksÄ iPad Pro med ett bÀttre kamerasystem och ett nytt Magic Keyboard-tillbehör som gör att det ser ut som ett starkt alternativ till Microsofts Surface Pro. Och enligt en ny rapport frÄn Bloomberg Àr lanseringen av iPhone 12 fortfarande pÄ rÀtt spÄr under hösten.

Massproduktionen av de nya 5G-telefonerna frÄn Apple Àr planerad att börja tidigast i maj, eftersom Bloomberg sÀger att industrins insiders fortfarande ser en lÄngsam takt med komponentleveranser för monteringsprocessen. Exempelvis litar Apple pÄ Broadcom för trÄdlösa marker som en del av en nyligen genomförd affÀr pÄ 15 miljarder dollar, men kiseljÀtten har nyligen sagt att de förvÀntar sig en betydande inverkan pÄ sin verksamhet under andra halvÄret i Är.

Apple verkar optimistisk om situationen, sĂ€rskilt om man tittar pĂ„ dess beslut att öppna sina fysiska butiker i Kina. VD Tim Cook sa ocksĂ„ tidigare denna mĂ„nad att den lĂ€gre produktionshastigheten som observerats hos Foxconn Ă€r ett “tillfĂ€lligt tillstĂ„nd”.