iPhone 12 kommer enligt uppgift att vara den sista som anvÀnder Lightning-kontakten

iPhone 12 kommer enligt uppgift att vara den sista som anvÀnder Lightning-kontakten
I korthet: Apple kommer enligt uppgift hÄlla fast vid den egenutvecklade Lightning-kontakten pÄ nÀsta generations iPhone istÀllet för att flytta till det allmÀnt anvÀnda USB-C-grÀnssnittet enligt en teknisk lÀckare. Om det Àr sant betyder det sannolikt att Apple aldrig kommer att producera en iPhone med USB-C eftersom nÀsta Ärs modeller förvÀntas gÄ utan port.

PÄ Twitter sa Fudge att det var synd att USB-C-prototypen iPhone 12s inte gjorde den i produktion. IstÀllet Àr vi avsedda för minst ett Är till med Lightning-kontakten. LÀckaren tillade att frÄn och med nÀsta Ärs modeller kommer Apple att flytta till en portfri design med en smart kontakt.

Apple har enligt uppgift inte börjat utveckla den hÀr modellen Ànnu men enligt lÀckaren kommer det avsedda sÀttet att ladda iPhone 13 att ske genom traditionell trÄdlös laddning.

Det Cupertino-baserade företaget har varit ingenting om inte överensstÀmmer med dess anslutningsanvÀndning genom Ären. Apple distribuerade sin egenutvecklade 30-stifts-kontakt pÄ den ursprungliga iPhone och efterföljande modeller innan de övergick till den mindre Lightning-kontakten frÄn och med iPhone 5. Medan de var mycket mindre och reversibla, var mÄnga entusiaster upprörda över förÀndringen eftersom det innebar deras 30-stifts kontakttillbehör inte lÀngre var kompatibla med nyare telefoner.

Lightning-kontakten har prydt varje iPhone som slÀpptes sedan 2012 men vi har i allt högre grad hört rykten om Apples önskan att flytta till en portlös design. Om Fudge visar sig vara korrekt kommer det att ske 2021.

Bildkredit: Kaspars Grinvalds, John Gress Media Inc.