iPhone 5G kommer inte förrÀn 2021, enligt analytiker

iPhone 5G kommer inte förrÀn 2021, enligt analytiker

“Apples 5G iPhone kan ta lĂ€ngre tid Ă€n vĂ€ntat pĂ„ grund av att 5G-modem inte Ă€r tillgĂ€ngligt frĂ„n den föredragna leverantören”

Medan flera tillverkare som Samsung och Huawei redan har meddelat sina 5G-telefoner, kan en Apple iPhone med 5G-support ta lÀngre tid Àn vÀntat. Det föreslogs tidigare att Apple skulle kunna slÀppa en 5G iPhone 2020, men det kanske inte hÀnder trots allt. Enligt en ny rapport frÄn UBS-analytikern Timothy Arcuri kommer Apple bara att kunna lansera sin 5G-kompatibla iPhone 2021.

Även om 5G definitivt Ă€r framtiden, förvĂ€ntas tekniken att börja fungera helt 2020. DĂ€rför Ă€r det inte dĂ„ligt att Apples 5G iPhone kommer 2021. NĂ€r den kommer skulle 5G sannolikt vara tillgĂ€nglig över hela vĂ€rlden. Anledningen till att Apple inte kommer att kunna lansera en 5G-telefon före 2021 Ă€r dock att varumĂ€rket inte har en 5G-modemleverantör i sten. Cupertino-jĂ€tten anvĂ€nder Intel-modem i sina senaste iPhones men 5G-modem frĂ„n Intel Ă€r inte redo Ă€n.

imc_5g_tech1

Apple anvÀnde tidigare Qualcomm-modem, men pÄ grund av en tvist med tillverkaren flyttade den till Intel-tillverkade chipsets. IPhone 7, iPhone 8, iPhone XR och iPhone XS anvÀnder alla Intel-modem. Under en domstolsförhandling i Är uppgav företagets tjÀnstemÀn att varumÀrket skulle vilja anvÀnda bÄde Qualcomm och Intel-tillverkade chipsets. Qualcomm vÀgrade dock att leverera chips till Apple och Àr dÀrför inte lÀngre ett val.

Naturligtvis kan Apple gĂ„ till MediaTek eller till och med Samsung, men det kommer sannolikt inte att hĂ€nda. Även om Samsung gör bra modem, verkar ett partnerskap inte troligt. DĂ€rför Ă€r Apple kvar med Intel, men chiptillverkaren har planer pĂ„ att slĂ€ppa 5G-chipsets i slutet av 2020. Enligt analytikern kommer Intel inte att uppfylla denna tidsfrist och kommer inte att kunna leverera 5G-modem i tid för 2020 iPhone.

iPhone tillverkad i IndieniPhone tillverkad i Indien

Detta kommer att tvinga Apple att lansera LTE-telefoner nĂ€r alla sannolikt skulle lansera 5G-telefoner. Det kommer ocksĂ„ att orsaka problem med försĂ€ljningen, eftersom anvĂ€ndare istĂ€llet vill gĂ„ för en 5G-kompatibel telefon. 5G-revolutionen har börjat och kunderna kan vĂ€lja att köpa en smartphone som Ă€r framtida redo. ÄndĂ„ Ă€r det inte sĂ„ dĂ„ligt, för det borde Ă„tminstone ta ytterligare tvĂ„ Ă„r för 5G att vara tillgĂ€nglig i de flesta regioner.