iPhone 5G-versionen kan lanseras 2020 med Intel-chip inuti

2019 Apple iPhone XI renders

“Intel har enligt uppgift sagt att det Ă€r pĂ„ vĂ€g att leverera sitt XMM 8160 5G-modemchip senare i Ă„r, vilket ökar sannolikheten för en 5G iPhone senast 2020”

Apple har uppenbarligen förberett sina iPhones frÄn 2019, med den viktigaste diskussionspunkten för Ärets iPhone Àr den ganska otillbörliga designen som vi hittills har sett i renderingar. Det fanns dock en första spekulation i frÄga om att Apple skulle producera 5G-kompatibla iPhones 2020. Allt som till synes upphörde för sent, med rapporter som tyder pÄ att Apple kommer att hÄlla fast vid Intels kommande 7nm 5G-modem för att leverera sin första 5G-fÀrdiga iPhone och nÀmnda marker Àr inte redo för implementering i tid. Nu har dock en ny rapport avslöjat att Intel XMM 8160 5G multimode-modem verkligen kommer att vara klart i tid, vilket ger upphov till möjligheten till en 5G iPhone 2020.

Apple iPhones - presenterade

Intel har tidigare sagt att de utvecklar sitt första 5G-modem, kallat XMM 8160, med 7nm tillverkningsprocess. Modemet i sig förvĂ€ntas vara klart senare i Ă„r, inom vilken tid det förvĂ€ntas förse Apple med tekniska prover. Detta Ă€r avgörande, eftersom nĂ€r Apple vĂ€l godkĂ€nner design- och anslutningsmöjligheterna, kommer Intel att krĂ€va att massförse Apple 5G-chips för teknik- och produktionsvalideringstester i början av nĂ€sta Ă„r. Det finns flera spĂ€rrar för detta, med den frĂ€msta uppenbarligen kostnaden – Intels vinstmarginaler Ă€r inte enorma nĂ€r det gĂ€ller att hantera Apple. Dessutom har Apple ocksĂ„ den första mover-rĂ€tten med Intel, vilket i huvudsak hindrar Intel frĂ„n att leverera till andra tillverkare för att fĂ„ högre vinster.

Apple sÀgs ocksÄ utveckla sina egna 5G-chips, efter att det har avslöjats att Samsung och MediaTek inte kommer att kunna leverera 5G-chips till Apple i tidslinjen och den massa som krÀvs. Men Apple antas nu ha anvÀnt sin egen resurs för att utveckla ett 5G-chipset, Àven om det sÀgs vara i ett tidigt skede just nu och förvÀntas förvisso inte vara klart 2021.

Det ÄterstÄr att se hur 5G-utbyggnaden gÄr ut i Är. Medan 2020 verkligen kommer att bli Äret dÄ 5G gÄr i vanligt, hoppas Apple att det inte gÄr miste om att lansera den senaste nÀtverksstandarden med sina iPhones i tid med andra tillverkare. Cupertino-jÀtten har varit kÀnd för att vara före eller i linje med branschen nÀr det gÀller smarttelefonens kÀrnteknik, och det kommer sÀkert att hoppas undvika att hamna efter nu.