IPhone 8 kan vara det första steget för att göra Apple bra igen

IPhone 8 kommer att förstöra Galaxy S8, om detta lÀckta riktmÀrke Àr sant

Apple firar iPhones 10-Ă„rsjubileum i Ă„r, en produkt som revolutionerade smarttelefonbranschen. Och Apples iPhone har varit ”dömd” i lika mĂ„nga Ă„r, med massor av kunniga som förutsĂ€ger iPhone: s överhĂ€ngande bortgĂ„ng – allt hĂ€nde medan mĂ„nga av Apples konkurrenter sĂ„g sin egen förstörelse, inklusive Palm, Nokia, BlackBerry och Microsoft.

År 2016 hĂ€nde det oundvikliga, och Apple skickade fĂ€rre iPhones Ă€n ett Ă„r tidigare och fick mer kritik frĂ„n vissa mĂ€nniskor. Men Apple hĂ„ller pĂ„ att uppleva en serie uppgraderingscykler som aldrig tidigare, och allt börjar med iPhone 8.

Apple sÄlde 212 miljoner iPhones under verksamhetsÄret 2016, en minskning med 8% jÀmfört med 2015. Men Apple lade fler anvÀndare till sin installerade bas, vilket Àr en viktig resurs för Apples framtida iPhone-verksamhet.

Bernsteins analytiker Toni Sacconaghi Jr. sa i en forskningsnot som ses av Business Insider att den installerade basen av iPhone-anvĂ€ndare Ă€r “sĂ„ massiv” att den praktiskt taget kommer att sĂ€kerstĂ€lla en serie sjĂ€lvgenererande “supercyklar” under de kommande Ă„ren, frĂ„n och med iPhone 8.

“VĂ„r analys indikerar att iPhones installerade bas kommer att vara nĂ€stan ~ 80% större för att komma in i iPhone 8-cykeln Ă€n den gick in i den starka iPhone 6-cykeln,” sa han.

Den installerade basen mĂ€ter 691 miljoner telefoner nu och ska nĂ„ 855 miljoner Ă„r 2018. År 2018 kommer cirka 2003 miljoner iPhones att bli gamla för att anvĂ€ndarna ska gĂ„ för en ny modell. Uppgifterna visar att uppgraderingsgraden bland iPhone-anvĂ€ndare stannar pĂ„ ungefĂ€r en av fyra iPhones i den installerade basen. Ju större den installerade basen, desto fler iPhones sĂ€ljer Apple till uppgraderare.

Som Business Insider pÄpekar, Apple kan sÀlja mer Àn 200 miljoner telefoner per Är till befintliga iPhone-Àgare under de kommande Ären. LÀgg till det nya iPhone-anvÀndare som Apple kommer förmodligen att vinna varje Är, och vi kan se fler och fler iPhone-försÀljningsrekord under de kommande Ären. Men allt börjar med iPhone 8 i september.