iPhone-produktionen stoppar i Indien pÄ grund av obligatorisk lÄsning

iPhone-produktionen stoppar i Indien pÄ grund av obligatorisk lÄsning
Den stora bilden: Vilken typ av pĂ„verkan – om nĂ„gon – avstĂ€ngningarna kommer att ha pĂ„ iPhone-tillverkningen Ă„terstĂ„r att se. Enligt Bloomberg Ă€r de indiska anlĂ€ggningarna mest ansvariga för att skĂ€ra ut Ă€ldre iPhone-modeller, vilket innebĂ€r att pĂ„verkan pĂ„ nyare modeller kan vara minimal.

TvÄ av Apples viktigaste tillverkningspartners har avbrutit verksamheten i Indien för att följa lokala lÄsningskrav.

PremiÀrminister Narendra Modi utfÀrdade tidigare denna vecka en 21-dagars obligatorisk och total avstÀngning av landets mer Àn 1,3 miljarder invÄnare. Det Àr vÀrldens största lockdown, som omfattar nÀra en femtedel av jordens befolkning.

Foxconn, Àven kÀnd som Hon Hai precision Industry Co., och Wistron Corp, hjÀlper nÄgra av vÀrldens frÀmsta elektronikproducenter inklusive Apple att tillverka varor.

Foxconn bekrÀftade avstÀngningen i ett meddelande till Bloomberg och noterade att produktionen i Indien skulle avbrytas fram till den 14 april. Wistron bekrÀftade ocksÄ att den följde lÄsningsordern men sa inte nÀr den igen skulle vara i drift. Apple lÀmnade ingen omedelbar kommentar nÀr de kontaktades av publikationen.

BÄde Foxconn och Wistron har sitt huvudkontor i Taiwan, förmodligen dÀr majoriteten av deras tillverkningsinsatser ocksÄ Àger rum. Redan förra veckan var det optimism att iPhone 12 skulle komma i produktion enligt schema och att lanseringen senare i Är inte var i fara.

Naturligtvis kan mycket (och har) hÀnt under en vecka sÄ vem vet hur Apples fÀrdplan ser ut idag.

Bildkredit: zhu difeng, Mykola Churpita