iPhone X, iPhone XS, iPhone XR kan snart tillverkas i Indien av Foxconn

 iPhone XS, iPhone XR kan bli billigare i Indien från och med nästa månad.  Här är varför

‚ÄúMonteringsprocessen kommer enligt uppgift att b√∂rja med en testk√∂rning av tillverkningen innan slutproduktionen b√∂rjar senare i √•r. ‚ÄĚ

Apples senaste iPhones kan snart bli billigare i Indien för första gången. Enligt en rapport från Bloomberg är en testproduktion klar för Apples senaste sortiment av iPhones, för första gången i Indien. Efter att ha samarbetat med Wistron Corp för att montera de äldre iPhone 6s och iPhone SE i Karnataka, Indien, samarbetar nu Cupertino-jätten med Foxconn för att montera de senaste iPhonerna i den nya anläggningen, belägen nära Chennai.

Apple iPhone XS Max - presenterad

Den största effekten av detta kommer att vara i prissättningen för de nya iPhonerna. Apple har för närvarande starka konsekvenser när det gäller prissättning av iPhones i Indien, eftersom de importeras till Indien. Som ett resultat betalar företaget 20 procent punktskatt på telefonerna tillsammans med andra kostnader i distributionskedjan. Som ett resultat är nya generationens iPhones ofta upp till 40 procent dyrare i Indien, jämfört med vad de prissätts internationellt.

IPhonesna som kommer att monteras i Indien inkluderar iPhone X, iPhone XS och iPhone XR, vilket markerar första gången att de senaste iPhonesna monteras i Indien. Emellertid kommer testkörningen av produktionen att börja under de närmaste månaderna och som en följd av detta kommer eventuell montering av enheter som kommer att skickas ut först att börja i slutet av 2019, tidigast. Medan iPhone XS och iPhone XR möjligen kommer att säljas när 2019-iPhones lanseras, kommer iPhone X säkert att fasas ut.

iPhone XR presenterad

Detta kan visa sig vara fördelaktigt för Apples Indien-planer, eftersom det sedan kan marknadsföra iPhone X, som lanserades 2017, till ett subventionerat pris. Indien är en till stor del värdekänslig marknad och Apples höga prissättning har inneburit att de flesta indianer trots sitt stora varumärkesvärde viker sig från att köpa en iPhone på grund av den oöverkomliga kostnaden. Det återstår att se om detta blir förändrat när de tillverkade i Indien iPhones rullas ut till marknaderna.