iPhone XS och XS Max; Djupgående granskning

Avatar for Amnah Fawad

iPhone XS och XS Max är officiellt här!

Apples senaste iPhone heter XS och XS Max enligt vår berättade historia om iPhone XS, förra månaden (augusti). Ytterligare en iPhone-version tillkännagavs av Apple som heter iPhone XR i samma händelse (klicka på hyperlänken för att läsa iPhone XR-recension också). Men i denna recension; vi kommer att utforska Apple iPhone XS och XS Max i detalj.

Efter massor av förväntningar introduceras vi äntligen till den nya iPhone som faktiskt ser ett hack ovanför. Apple började ta förbeställningar av iPhone XS och XS Max.

Det finns fantastiska buntar av XR, XS och XS Max finns också till salu av Xiaomi.
Den uppgraderade versionen av XS skulle kallas XS Max den h√§r g√•ngen. Vi √§lskar den h√§r nya ers√§ttaren f√∂r ‘Plus’ som b√∂rjade l√•ta v√§ldigt tr√•kigt, f√∂r att vara √§rlig (som iPhone 8 och iPhone 8 Plus). En uppdatering bekr√§ftade ocks√• att Apple stoppar produktionen av iPhone X, iPhone 6s och iPhone SE.

Kontrollera också: Guidad rundtur i iPhone XS, XS Max och XR med Apple Watch-serien 4

Här är vad vi hittills har samlat:

Nyckelfunktioner

Vi kommer att diskutera funktionerna i båda telefonens sida vid sida. Låt oss se vad dessa två telefoner har i beredskap för oss.

Skärmen

Medan XS har en skärm på 5,8 tum, har XS Max en 6,5-tums OLED-skärm. Skärmen är enorm för en telefon. Båda iPhonesna har en kirurgisk stålfinish som gör att de ser väldigt kantiga ut. Dessutom har telefonerna också en helt ny glasformulering för en mycket bättre hållbarhet.

OLED-skärmen har en Super Retina-skärm. Företaget har också förbättrat sitt sortiment upp till 60% än de tidigare. För upplösningen får du 458 pixlar per tum. Längst fram på skärmen finns det en massa andra saker inbäddade i dess ram, dvs. frontkamera, punktprojektor, översvämningsbelysning, omgivande ljussensor, högtalare, mikrofon och närhetssensor.

Telefonerna finns i guld, silver och rymdgrå.

Läs också: Allt från Apples kvällsevenemang

Kamera

XS har en 12 megapixels bakre och 7 megapixels främre kamera. Den bakre kameran är dubbel och dess 12-megapixelkamera är ihop med en 12-megapixel teleobjektivsensor. Dessa linser har f 1,8 respektive f 2,4 bländare.

iPhone XS-kamera

Dessutom har f√∂retaget introducerat “Smart HDR” som har ett bredare utbud n√§r det g√§ller ramar √§n iPhone X.

Nyheter blixt; nu kan du spela in fullständig stereoljudvideo med iPhone XS.

IP68

Pratar du om vattentäta skärmar? Tja, Apple tänker ännu högre; de helt nya iPhonerna har dammtålighet. IPhone är utrustad med IP68 som gör jobbet. Telefonen kan hålla sig upp till två meter i vatten i flera minuter och ändå fungera så bra som ny. Och till vår förvåning överlever telefonen också i vätskor som apelsinjuice, te och ett par alkoholhaltiga drycker (öl och vin testades).

Ansiktsigenkänning

Sedan Apples WWDC-evenemang i början av året har det funnits en hel del hype om FaceID. Med lanseringen av iPhone XS och XS Max får vi faceID som är snabbt och mycket säkert. Apple hävdar att dess FaceID är den säkraste ansiktsautentisering som en smartphone någonsin har haft.

Dual sim

Dual-sim och Apple? Hur konstigt låter det? Tja, företaget har äntligen beslutat att lansera dual-sim-funktionen i sin senaste iPhone, det vill säga är iPhone XS.

Apple meddelade att de kommer att införa eSim (elektroniska Sim-kort) genom vilka du har möjlighet att eSim utan att behöva infoga Simen fysiskt inuti kortplatsen.

A12 Bionic

Apples A11 Bionic var inte så illa, eller hur? Vad sägs om ännu bättre! De nya iPhonesna kommer med A12 Bionic-chipet som har 6,9 miljarder transistorer i ett 7nm-chip. Jämfört med A11 är A12 15% snabbare när det förbrukar 40% mindre ström.

Det som inte har förändrats är hacket som fortfarande finns precis längst upp på telefonens främre sida. Vi har inga problem med det som sådant.

Läs också: Granskning av iPhone XR

Specifikationer

XS

Apple iPhone XS

XS Max

Apple iPhone XS Max

Samma som ovan utom för 6,5-tums OLED-skärm

Pris och släpp

iPhone XS-kostnader $999 och XS Max, $1099. Telefonerna kommer att finnas i tre lagringskonfigurationer, dvs. 64 GB, 256 GBoch 512GB. Båda telefonerna kommer att förbeställas från och med den 14 september.

Apple iPhone XS-lagring

Vad tycker vi?

Sammantaget ser iPhone XS och XS Max solid ut. Båda iPhonesna är utrustade med ett avancerat FaceID som inte bara är snabbt utan extremt säkert (förutsatt att från Apples tidigare rekord låter påståendet trovärdigt).

Apple rullade också ut en uppdatering av iOS 12 och här är vad du behöver veta om!
Med tanke på antalet funktioner som båda iPhonerna är utrustade med verkar prislappen rimlig. Om du letar efter en iPhone-uppgradering och priset inte stör dig så mycket, gå till det.

Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!